Het boek 'Noordwijk aan Zee; Monografie van een badplaats'.

Noordwijk – Historicus Koen Marijt, Michel van Dam en Willem van den Haak gaan in twee delen een nieuw boek uitbrengen over de historie van Noordwijk. In het boek ‘Noordwijk aan Zee; Monografie van een badplaats’ wordt de geschiedenis van de badplaats beschreven met nieuwe feiten en afbeeldingen, die nog niet eerder te zien waren. De historici zijn al zeven jaar bezig met het boek.

Het eerste deel bestaat uit de geschiedenis van Noordwijk tot aan de Duitse bezetting. Het tweede deel reikt van de Duitse bezetting tot aan nu. In allebei de delen zijn veel foto’s gebruikt die nog niet eerder gezien zijn. Naast de historici die aan het boek werkten, hebben ook onderzoeksbureau Verhoog & Warmerdam, grafisch bureau Maris Media en uitgeverij Noordwijkse Nieuwe een aandeel gehad in de publicatie van het boek.

Het eerste deel van het boek wordt zaterdag 2 september om 11:00 gepresenteerd in Strandpaviljoen J. van Roon. De eerste afdruk zal aan de voorzitter van het Genootschap Oud Noordwijk gegeven worden. Het boek kost €49,50 en kan via een voorinschrijving bij Boekhandel van der Meer voor €44,50 gekocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in