Sassenheim – Een school, buitenschoolse opvang en peuteropvang zijn allemaal inbegrepen in het nieuwe gebouw van kindcentrum het Sterrenwerk dat maandagochtend werd geopend. Volgens het Sterrenwerk, dat onderdeel is van Sophia scholen, helpt dit gebouw bij de visie van de school, waarin de kinderen onderwijs krijgen dat specifiek gericht is op hun eigen niveau. 

Volgens directeur Adelheid Bierman was een nieuw gebouw wel nodig. ‘De oude Kinderburg die hier voorheen 40 jaar stond, voldeed niet meer aan de manier waarop wij onderwijs willen geven. Ik ben blij maar vooral ook heel erg trots dat het gebouw is geworden waar we op gehoopt hadden.’ In 2020 fuseerde Kinderburg met De Rank en nu is de fusieschool dus verhuisd naar een nieuw gebouw. 

Het gebouw met 16 lokalen is wel duurder uitgevallen dan waarop gerekend was. Zo heeft het gebouw ongeveer 1,8 miljoen euro meer gekost dan de 7,5 miljoen euro die voor de bouw was uitgetrokken. Volgens wethouder Elsbeth Koek van Teylingen komt dit door de stijging van materiaalkosten door de oorlog in Oekraïne. 

De docenten van de school zijn vooral blij met de tussenruimtes tussen de lokalen. Dit zorgt ervoor dat er in een rustige ruimte aparte ondersteuning gegeven kan worden aan leerlingen die hier behoefte aan hebben. Het project heeft van realisatie tot en met bouw in totaal zes jaar geduurd. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in