Wethouder Dennis Salman zet de eerste handtekening onder het Leefstijlakkoord 2023. Foto: Willem Krol

Noordwijk – Gemeente Noordwijk heeft het eerste Leefstijlakkoord in het leven geroepen. Wethouder Dennis Salman gaf donderdagavond de aftrap in sportaccommodatie de Duinwetering. Onder het akkoord zette de wethouder en twintig gezonde projecten hun handtekeningen. De gemeente hielp deze initiatieven op weg met een geldbedrag.

Het Leefstijlakkoord is een samenvoeging van het sport- en preventieakkoord en heeft als doel om inwoners van gemeente Noordwijk zich gezonder te laten voelen. De gemeente wil met het akkoord zijn inwoners meer laten bewegen, gezonder laten eten, middelengebruik terugdringen en meer aandacht geven aan de mentale gezondheid.

De twintig gezonde projecten in het akkoord: Val Ok!, Beweegactiviteit voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel en dementie, Groenten koken in de Dierenhoeve, Zingen aan Zee, Fruit op Teamfit locaties,  Fietsmaatjes de Zilk, Bakkie kennis in ’t dorp, Kinderyoga op school en BSO, Workshop focus opladen Vinkeveld, Fit en fruitig kinderopvang, Levensvaardigheid meidenwerk, Theaterproject F(R)AME, Vitale ouderen door buiten bewegen, Watertappunt Beweegtuin Noordwijkerhout, In Balans: valpreventie, BeweegFIJN, Slim shoppen, Voedingseducatie in de horeca, Op stap 2.0 en Vrijwillige inzet integrale toegang.

Beluister hieronder de radioreportage:

3 REACTIES

  1. Gezond Noordwijk kunnen we bij mnr Salman gratis bootschappen halen .wat hebben ze nu weer verzonnen waar weer niks van terecht komt heel Noordwijk wordt overspoeld van de auto’s is dat ook gezond rust is nergens te vinden lekker naar strand eene discotheek jullie willen het eene verzonnen verhaal bestrijden wat je zelf gecreëerd hebben het enige mooie zijn de fietsmaatjes ik duik wel in onze heilzame zee en de rest mogen jullie houden .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in