Noordwijkerhout – De lokale partij NZLokaal is bezorgd dat bomen, die gekapt zijn bij de ontwikkeling van nieuwbouwwijk Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout, worden herplant in tuinen van de toekomstige bewoners. Dit zou komen doordat de ontwikkelaar niet alle gekapte bomen weer gaat herplanten op gemeentegrond in de wijk. Daarom heeft NZLokaal schriftelijke vragen gesteld aan het college van B & W.

De partij wil te weten komen hoeveel bomen er precies gekapt zijn en hoeveel er moeten terug komen. Ook wil de partij weten of bomen, met of zonder overleg met de toekomstige bewoners, worden herplant in de voor- of achtertuinen van de nieuwe woningen. Als dat zo is, is de fractie benieuwd naar wie er voor die bomen gaat zorgen: de bewoner, de ontwikkelaar of de gemeente.

NZLokaal vreest dat de geplante bomen in de tuinen van de nieuwe bewoners hun levensduur van 40 jaar niet zullen halen. Daarom wordt gevraagd of de bomen ergens anders herplant kunnen worden.

4 REACTIES

  1. In Noordwijkerhout zijn in de afgelopen jaren ontzettend veel oude bomen gekapt voor bouw van huizen. Ook in bepaalde wijken zijn er bomen gekapt. Minder schaduw ook minder vogels overal te zien. Natuur is zo belangrijk voor de mensen, om je in een wijk, of dorp prettig te voelen en om je daarin prettig te bewegen.

  2. Er zijn zelfs ook kapvergunningen verleend door gemeente Noordwijk om bomen na oplevering uit de tuinen te verwijderen. Derhalve, herplant in tuinen door huidige bewoners……

  3. Tja als de gemeente een nieuwe voetbalkantine wil, dan kan ineens alles. Eiken, kastanjes met sommige een meter doorsnee gingen om op t voormalig Bavo terrein en niet 1 maar honderden. Uilen, reeen, vossen,buizerds, voorheen zeer regelmatig te zien, zijn allang gevlucht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in