Foto: Nick Vink

De Zilk – De Zilk heeft eigen duofietsen. Zaterdag 15 april presenteerde coördinator Peter Wiegel samen met Ferdinand Warmerdam en wethouder Theo Alkemade de nieuwe duofietsen van Fietsmaatjes De Zilk/Ruigenhoek. De Zilkse locatie was voorheen afhankelijk van de fietsen op de Hillegomse locatie. Nu hebben ze hun eigen fietsen.

In augustus 2022 begon coördinator van Fietsmaatjes De Zilk/ Ruigenhoek, Peter Wiegel, met het organiseren van eigen fietsen. ‘We waren daarvoor helemaal afhankelijk van de Hillegomse fietsen. Dus dat betekent dat je de fietsen in Hillegom moest gaan halen om dan vervolgens een gast in De Zilk op te halen. Nou, dan ben je al drie kwartier onderweg voordat je met een gast aan het fietsen bent’, vertelt Wiegel.

Dit was dus echt geen optie meer voor de Zilkers en sinds afgelopen maart heeft de vrijwilligersorganisatie nu eindelijk hun eigen fietsen. ‘Ik wil niet zeggen dat duofietsen ervoor zorgt dat je geen ongemakken meer krijgt, die kunnen je altijd overkomen. Maar je gaat wel beter in je vel zitten als je beweegt. Dat geldt zowel fysiek als mentaal’, zegt Wiegel opgetogen.

Er kan twee keer per maand, één dagdeel gefietst worden. Mochten er nog lege vakken in het rooster staan, dan kunnen die altijd worden opgevuld. Wilt u zich aanmelden? Kijk dan op de website: https://www.fietsmaatjeshillegomlisse.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in