Foto: Mark Kool

Noordwijk – De nieuwe eigenaar van het failliete tuincentrum TuineXtra hoopt in het najaar de deuren weer te kunnen openen. Maandag werd bekend dat het tuincentrum is overgenomen door Van Haaster Vastgoed B.V. uit Wassenaar. De onderneming is eigenaar van De Bosrand tuincentra.

Directeur Kim van Haaster van De Bosrand laat weten dat er in het voormalige TuineXtra in eerste instantie met een tijdelijk concept gaat worden gewerkt. Mogelijk zal het tijdelijk een voordeeltuincentrum worden. Op langere termijn wil de onderneming herbouwen op het perceel aan de Van Berckelweg. Dan moet er een gloednieuw tuincentrum op het 3 hectare grote perceel verrijzen.

In de regio zijn er al meer vestigingen van tuincentrum De Bosrand, zoals in Oegstgeest, Wassenaar en Alphen aan den Rijn. Toch zou er ruimte zijn voor nog een vestiging. Van Haaster: ‘Het is een dichtbevolkt gebied en er worden nog flink wat woningen bijgebouwd. We denken dus zeker dat er perspectief is voor nog een vestiging, wellicht met net een ander concept. Daarnaast hebben we een breed assortiment, waardoor we veel verschillende doelgroepen aantrekken.’

Voor het perceel van TuineXtra met daarop bedrijfspanden, een bedrijfswoning en parkeerplaats is 3,5 miljoen euro betaald. De voormalige eigenaresse van het perceel, mevrouw Caspers, zegt blij te zijn met de deal. Eerder kon Caspers haar tuincentrum niet verkopen omdat de gemeente Noordwijk een grondclaim op haar perceel legde. Hierdoor moest zij eerst haar grond te koop aanbieden aan de gemeente Noordwijk.

Nadat Noordwijk na lang soebatten toch afzag van aankoop, kon Caspers weer in gesprek met de partij waarmee ze vóór de grondclaim ook al in onderhandeling was over verkoop. Afgesproken met de nieuwe eigenaar is dat mevrouw Caspers nog een jaar in de bedrijfswoning op het terrein van TuineXtra mag blijven wonen zonder huur te betalen.

8 REACTIES

  1. Hartstikke fijn dit is duizend keer beter dan een overstap plaats voor een strand bus die twee weken rijdt . Hoe gek zijn ze 👍

  2. Oprecht harstikke leuk voor zowel mw. Caspers als de regio. Het vertrek van Tuinextra was een groot gemis, dus superblij met deze ontwikkeling. Hulde!

    Kan het alleen niet helpen te gniffelen bij de zinnen ‘dichtbevolkt gebied’ en ‘flink wat woningen bijgebouwd’ in een regio waar men allergisch is voor bouwwerken van meer dan vijf lagen hoog lol, lekker dichtbevolkt dat suburbia van eindeloos veel rijtjeshuizen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in