Noordwijk – De vlaggetjesboot uit Noordwijk is verkocht. Veel Noordwijkers en Duitse toeristen denken met weemoed terug aan de boot, de toeter en de schipper Jo van der Lippe. Sinds de jaren zestig voer de Albatros met toeristen langs de kust. Door Jo’s hoge leeftijd ligt de sloep op de kant. Maar de nieuwe eigenaar wil de vaartochtjes nieuw leven inblazen.

13 REACTIES

 1. Heb hem zien komen jo op het strand,…was altijd mooi gezicht,…heb jo zien stoppen,…tijd en jaren verstrijken ,…het strandleven en het publiek is veranderd,…gemeente doet altijd moeilijk,…wellicht zijn er mogelijkheden,…succes,…

 2. geweldig en hoop dat het lukt , dit is voor jong en oud zo typisch noortuks dat dat moet blijven voortbestaan tot in lengte van dagen . succes arjan en cross fingers .

 3. Alles gaat naar Katwijk. Parkeergarage. Toeristen Feesttenten een opgeruimd dorp. En als kers op de taart deze boot. Dan kan de Noordwijkse gemeenteraad pas echt trots zijn. In Noordwijk werkt alles van oudsher met mondelinge dealtjes, Jo voer altijd al tussen de regels door met een hoop gunfactor op uitstervingsbeleid. De nieuwe eigenaar kocht hiermee een kat in de zak. Jo wist dat al zijn hele leven. Deze boot heeft naast zijn technische staat geen enkele meerwaarde door het gebruik van de afgelopen decennia..dit had ik de koper zo kunnen vertellen. Jo heeft nog 1 x toegeslagen..er zit geen enkele extra goodwill waarde op deze boot. Sentiment geeft geen meerwaarde, zeker niet in Noordwijk waar zoiets altijd verkwanseld wordt.

 4. Als die boot naar katwijk gaat is de gemeente hier een bij elkaar geraapt de rest mogen ze zelf invullen
  Is wel nostalgie wat ze dan weg doen

 5. Maar moet natuurlijk wel in Noordwijk blijven. Is cultuur historisch erfgoed van ons dorp en herinnering voor vele toeristen.
  Ome Jo geniet nog lekker van je pensioen.

 6. Het is structureel opvallend dat degene die de macht aan zich binden geen besef genieten van kunst cultuur en authenticiteit om daarna de gebouwen beelden en verdere locaties aan andere overlaten omdat ze een hoge pet van zichzelf en een nog hogere pet van het dorp in zich hebben laten nestelen, men gaat met de plannen akkoord laat het volk een schijn gevecht houden breekt de historie af en laat de puinhoop achter en leeft verder en verlaten het zinkende schip,…ook de hotel Noordzee koepel zal eens een ruïne worden,…eens wilde ze meer leges strand en terrassen…,broodje 20e en drankje 8e…de inflatie sloeg al vroeg eerder toe op de bloemen badplaats,…

 7. Iedereen vond het geweldig , en een groot gemis, maar van degene die het zo’n gemis vinden ginger er de laatste jaren maar weinig met Jo mee. De goede man moest bijkans z’n longen er uit toeteren om nog een beetje volk in de boot te krijgen

 8. Lijkt me leuk, gewoon subsidie geven! Toeristen promotie voor Katwijk en Noordwijk. Anders met de collecte zak langs de deuren en meteen maar handtekeningen verzamelen voor zoiets leuks.

 9. Laat Noordwijk a.u.b. blijven zoals het vroeger was. Laat Katwijk geen voorsprong krijgen op Noordwijk. Ik kom al jaren in Noordwijk op vakantie. Heel voorzichtig zie ik achteruitgang met Katwijk, helaas. Kijk alleen al naar de hele grote parkeergarage van Katwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in