Foto: PB

Sassenheim – RKBS De Springplank en RKBS De Overplaats uit Sassenheim starten met een pilot waarbij leerlingen vervoerd worden naar sportcomplex Wasbeek. Het college van B & W heeft hiervoor 7.500 euro beschikbaar gesteld. De groepen 3, 4 en 5 worden tijdens de pilot per bus vervoerd van en naar de sporthal waar ze gymles krijgen.

De twee scholen liggen verder weg van een geschikte gymvoorziening dan de landelijke richtlijn van 750 meter tot 1 kilometer. De scholen maken zich zorgen over de extra tijd die nodig is om de gymlocaties te bereiken, ze zijn namelijk verplicht om voor hun leerlingen wekelijks 90 minuten bewegingsonderwijs te verzorgen. Nu is er samen met de gemeente een oplossing gevonden om de reistijd van en naar de sportvoorziening in te korten.

Wanneer de pilot van start gaat, is nog niet bekend.

1 REACTIE

  1. Ouders brengen kinderen al over een korte afstand naar school met de auto, als het drie druppels regent ook, ze worden ook weer opgehaald met de auto, terwijl lopen of fietsen makkelijk kan. Nu met een bus naar de gymles over een wat langere afstand dan 1 km. Hoezo kinderen pamperen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in