VVSB viert het behalen van de volgende ronde van de nacompetitie met de fans (foto: Orange Pictures).

Noordwijkerhout – VVSB mag het in de halve finale van de nacompetitie tegen TEC of SteDoCo gaan opnemen. BVV Barendrecht, de ploeg die eerst aan zou vangen tegen TEC, heeft van de KNVB maandagavond vier punten in mindering gekregen na het discutabele verlies tegen GVVV. De Barendrechters gaan niet in beroep, waardoor de nacompetitie maar één week opschuift.

Het was een heuse rel in het amateurvoetbal. BVV Barendrecht kon op twee manieren de nacompetitie bereiken op de slotdag van de Derde Divisie zaterdag: door de derde periode te winnen, of door de periodetitel van kampioen ACV over te nemen. Voor het eerste scenario moest Sparta Nijkerk verliezen en Barendrecht zelf winnen van GVVV. Voor het tweede scenario moest Sparta Nijkerk gelijkspelen en Barendrecht verliezen van GVVV.

Sparta Nijkerk speelde gelijk. Barendrecht-GVVV, die een kwartier later gestart was, stond op dat moment 3-1 in het voordeel van de Barendrechters. Toen het nieuws doorkwam dat Sparta gelijk had gespeeld, liet Barendrecht GVVV drie keer scoren. Het duel eindigde in 3-4, in het voordeel van GVVV. Barendrecht ging nacompetitie spelen door de periodetitel van ACV over te nemen, Sparta Nijkerk was woest.

De ploeg uit Nijkerk diende een protest in bij de KNVB. Achteraf bleek dat de Nijkerkers niks konden winnen met het protest: als de KNVB punten af zou trekken bij Barendrecht zou nummer vier SteDoCo de periodetitel van ACV over nemen. De stand in de derde periode veranderde niet door de puntenaftrek. Tot grote frustratie van veel clubs deed de voetbalbond pas negen dagen na het incident, maandagavond, een uitspraak. Barendrecht kreeg vier punten in mindering, SteDoCo gaat de nacompetitie in. De ploeg uit Hoornaar neemt het op tegen TEC, een Tweede Divisionist. Deze twee wedstrijden vinden deze woensdag en zaterdag plaats. De winnaar van dit tweeluik moet volgende week woensdag en zaterdag tegen VVSB voor een plek in de finale.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in