Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Burgemeester Wendy Verkleij blikt in haar brief aan de inwoners van de gemeente Noordwijk op dinsdag 3 januari 2023 terug op het afgelopen jaar en kijkt vooruit naar 2023.

“Beste Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers,

Het jaar 2023 is gestart. We laten de roerige jaren 2020, 2021 en 2022 achter ons. De jaren van corona en oorlog. Wat kunnen we van 2023 verwachten? Waar mogen we op hopen? We leven immers nog altijd in turbulente en ingewikkelde tijden.

Een nieuwe wereld

Toch blijf ik positief. Want voor mij staat vast dat we op weg moeten naar een plek waar we zuiniger omgaan met onze natuur. En waar we op zoek gaan naar nieuwe waarden. Naar meer bewustwording, diepere verbanden en innovaties. Dit komt niet vanzelf, maar met elkaar kunnen we hieraan werken.

Trots op onze gemeente

Afgelopen jaren heb ik heel veel betrokken en ondernemende mensen gezien in onze gemeente. Daar ben ik heel trots op. Niet alleen in tijden van corona waren er mooie initiatieven en creatieve oplossingen. Direct daarna, bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen, stonden er ook meteen veel inwoners klaar om te helpen. Daar heb ik zeer veel respect voor. Het zegt bovendien iets over het karakter van onze dorpen. Gastvrij en betrokken.

Meer lucht en ontspanning

De druk is momenteel bij veel mensen erg groot. We hebben onder andere te maken met torenhoge energierekeningen, hyperinflatie en zorgen over de toekomst. En dat terwijl we al drie jaar lang flink op de proef zijn gesteld met zeer grote (financiële) uitdagingen. De boog heeft voor ons allen al te lang gespannen gestaan. Daarom wens en hoop ik dat het nieuwe jaar ons in een iets rustiger vaarwater brengt. Dat we in 2023 meer lucht en ontspanning krijgen.

Gezond blijven, gezond worden

We hebben helaas geen invloed op alle gebeurtenissen om ons heen. Maar laten we blijven kijken waar we wél invloed op hebben. Naar wat we zelf kunnen doen. Ontspanning is in Noordwijk gelukkig altijd dichtbij. Een wandeling door de duinen en het strand doet voor mij vaak wonderen. Ik ben ervan overtuigd dat de energieke en gezonde omgeving goede invloed heeft op ons allen.

Met elkaar en voor elkaar

Ik hoop dat we komend jaar met elkaar en voor elkaar de vele uitdagingen aan kunnen gaan. Dat we naar elkaar blijven omkijken. Samenwerken. En in stevige verbinding blijven met elkaar. Ik wens u een gelukkig, gezond en prachtig nieuw jaar!”

2 REACTIES

  1. Hyperinflatie? Dat is 50%. Onze burgemeester is natuurlijk als geen ander zo goed geïnformeerd omtrent de plannen van het WEF. Wat fijn dat iemand middels een subtiel gebaar een tipje van de sluier ligt over wat ons nog te wachten staat. Deze burgemeester geeft nog om de mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in