Noordwijk stapt weer eens als overwinnaar van het veld na de bekerzege bij d'Olde Veste'54. Bron: Archief X (Twitter) @vvnoordwijk

Noordwijk – Na de verre uitwedstrijd van afgelopen zaterdag in Assen tegen ACV, trad vv Noordwijk dinsdagavond in het Overijsselse Steenwijk aan tegen eersteklasser d’Olde Veste ’54. Een duel in het kader van de tweede voorronde voor de TOTO KNVB-beker, waarbij de winnaar zich zou plaatsen hoofdtoernooi waarin ook de profclubs instromen. Twee late Noordwijkse treffers zorgden voor de beslissing (0-2).

Voor de thuisclub gold de ontmoeting met Noordwijk als de afsluiting van de oefenperiode. Voor de gastheren start de competitie immers a.s. zaterdag. De formatie uit Overijssl wist de tweede voorronde overigens te bereiken door het Amsterdamse AGB onlangs met 1-2 te verslaan.

In de aanvangsfase dwong Noordwijk al snel drie hoekschoppen af. Veel gevaar leverde dat echter niet op. Ook de thuisploeg verschool zich niet, maar doelrijpe kansen vielen er aan beide zijden niet te noteren in een duel dat geteisterd werd door veel regen en nog meer wind. Bij Noordwijk lag het tempo te laag om het de thuisploeg echt lastig te maken. Compact spelend hield de thuisploeg de gasten in toom, waarbij het zelf loerde op de counter. Veel spektakel leverde dat niet in een duel waarin beide ploegen niet alleen met elkaar, maar ook met de barre weersomstandstandigheden dienden af te rekenen.

De thuisploeg rook gaandeweg het eerste bedrijf haar kans en trok meer en meer ten aanval. Daarbij ontbrak het echter steeds aan een juiste voorzet om echt gevaarlijk te worden. Met een Noordwijk-kans uit een vrije trap op slag van rust eindigde een eerste helft, waarbij het niemand op Sportpark Parallelweg verbaasde dat de 0-0 nog altijd op het scorebord prijkte.

Na de doelwisseling, de regenbuien waren inmiddels naar elders verrokken, nam Noordwijk het heft steeds meer in handen. Op enkele Steenwijkse speldenprikjes na  werd de goal van sluitpost Holleboom opgezocht. Toch duur het nog een halfuur voordat het bekerduel werd opengebroken. Lucas Coopmans zette met nog een kwartier op de klok met een lage afstandsschuiver de 0-1 op het scorebord.

Die treffer was het sein voor de thuisploeg om uit haar schulp te kruipen. Verder dan een inzet uit een vrije trap, die door Noordwijk-goalie Lars Jansen onschadelijk werd gemaakt en een inzet die over de Noordwijk-goal verdween kwamen de gastheren niet. Bij het scheiden van de markt besliste Noordwijk het bekerduel definitief toen Sem van Oosten het leer keurig teruglegde op Sander Bosma waarna de 0-2 een feit was.

Noordwijk , na vijf remises op rij in de competitie, stapte kort na dit doelpunt voor het eerst in een officiele wedstrijd in het seizoen 2023-2024 als overwinnaar van het veld.

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in