Noordwijk-goalie Lars Jansen hield zijn ploeg bij het winnende GVVV meermalen op de been. De punten bleven echter in Veenendaal Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – Na de zwaarbevochten 0-0 in de derby tegen Quick Boys van een week eerder, nam Noordwijk het zaterdagmiddag op tegen GVVV. Op bezoek in Veenendaal aan de blauwe zijde van sportpark Panhuis kon de ploeg van Kees Zethof, die bezig is aan zijn afscheidstoernee bij rood-wit, zich bij winst zo goed als in veilige haven spelen. Beide ploegen die in november j.l. aan de Duiwetering niet tot scoren kwamen, deden dat dit keer wel. Na een eerste bedrijf waarin Noordwijk meer dan terecht op een 2-0 achterstand kwam, tapte het na de thee uit een heel ander vaatje. Dat leverde wel de aansluitingstreffer op, maar de beloning in de vorm van een punt (of meer) bleef uit.

Daar kwam bij dat Noordwijk de staartploegen Excelsior Maassluis (1-2 winst bij Kon. HFC) en Kozakken Boys (1-1 bij Quick Boys) wel succesvol aan de weg zag rtimmeren, zodat een p/d plek voor Noordwijk na deze zaterdagmiddag niet ondenkbaar is.

Dat er een nederlaag uit de bus rolde in Veenendaal dankte Noordwijk aan een bijzonder matige eerste helft waarin het er nauwelijks aan te pas kwam. Binnen twintig minuten keek het tegen een 2-0 achterstand aan door twee goals van Quincy Veenhof. Dat de thuisploeg daarbij vergat nog minimaal twee doelpunten aan haar totaal toe te voegen hield Noordwijk nog enigszins in de race. Bovendien mocht het met name doelman Lars Jansen danken dat de kleedkamer halverwege ‘slechts’ met een 2-0 achterstand werd bereikt.

Na de doelwisseling tapte Noordwijk uit een geheel ander vaatje. Enerzijds had het er alle schijn van dat GVVV voetbalde met de gedachte dat het Noordwijkse varkentje al was gewassen, anderzijds was er na de thee wel passie in de Zethof-brigade geslopen. Dat leverde Noordwijk ook mogelijkheden op, maar als het op afronden aankwam, bleef de rood-witte frontlinie het antwoord schuldig. Een euvel dat de Duinwetering-bewoners overigens dit seizoen al vaker parten speelt. Zo ging Barbosa Nhoca op weg naar de 2-1, maar raakte de middenvelder bij het afronden dusdanig aan de hamstring geblesseerd dat zijn gedachte inzet op het beslissende moment de mist inging. Tussen alle bedrijven door hield Noordwijk-goalie Jansen zijn team op de been, zodat zijn ploeg toch op een wondertje mocht blijven hopen. Uiteindelijk bood een treffer van Teun Zethof in de slotfase nog perspectief voor Noordwijk. De bezoekers ontketenden na de aansluitingstreffer een heus slotoffensief. Ondanks de hectische taferelen voor de GVVV-goal prijkte de 2-1 na het laatste fluitsignaal nog altijd op het scorebord.

Noordwijk kan na deze nederlaag in de resterende vier duels volop aan de bak om zowel Kozakken Boys als Excelsior Maassluis voor te blijven op de ranglijst om niet op de valreep tot de nacompetitie te worden veroordeeld.

Op zaterdag 4 mei komt ADO’20 naar De Duinwetering. In Heemskerk hielden beide teams elkaar in de heenwedstrijd in evenwicht (1-1). Dit keer kent Noordwijk slechts de opdracht om de drie punten in eigen huis te houden. Aftrap om 14.30 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in