Noordwijk-aanvaller Sem van Oosten had bij ADO'20 de 2-1 op zijn schoen (Arcieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – Op bezoek in Heemskerk bij promovendus ADO’20 moest Noordwijk opnieuw genoegen nemen met een gelijkspel. Van de veertien tot nu toe gespeelde competitieduels eindigde er dit seizoen al acht wedstrijden in een puntendeling. De 1-1 na negentig minuten mocht echter als een terechte uitslag worden bestempeld, waarbij moet worden aangetekend, dat het er in het eerste half uur naar uitzag dat er op sportpark De Vlotter deze middag meer uit de bus zou rollen voor de formatie van Kees Zethof.

De start van Noordwijk mocht dan ook als vlot worden omschreven. Daarbij hielp ADO’20 aanvoerder Sem Kroon de bezoekers een handje door een voorzet van Luc Coopmans al na acht minuten met het hoofd achter zijn eigen doelman te werken (0-1). Tien minuten later was Noordwijk-verdediger Dirk Draijer met een fraaie knal dicht bij een verdubbeling van die voorsprong, maar ADO’20-goalie Liklikwatil stond dat in de weg.

In het vervolg van de eerste helft was er lang geen vuiltje aan de lucht voor Noordwijk, maar dat veranderde toen de thee in zicht kwam. Na 42 minuten prikte Ian Beelen zomaar raak, waarna het even later opnieuw gevaarlijk was in de Noordwijk-zestien. Met de 1-1 halverwege mocht de thuisploeg zich desondanks niet ontevreden noemen.

Direct na de doelwisseling had Sem van Oosten namens Noordwijk de 1-2 op zijn slof, maar de aanvaller mikte in kansrijke positie over de lat. Datzelfde lot trof tien minuten later een inzet van Lucas Coopmans. Nog voor het uur was het Milan Zonneveld die aan de overzijde een dot van een kans om zijn ploeg aan de leiding te brengen miste, zodat het laatste half uur inging met nog altijd de 1-1 op het scorebord.

Dat resulteerde in een laatste half uur waarin beide ploegen nog mogelijkheden kregen op de overwinning. En hoewel Noordwijk-trainer Kees Zethof met het inbrengen van de maximaal toegestane vijf wissels voor nog voor meer impulsen in zijn ploeg probeerde te zorgen, bleef het bij 1-1. Een voor Noordwijk -licht- tegenvallend resultaat tegen een ploeg waarin het voor de pauze het verschil had kunnen maken.

Noordwijk ontvangt a.s. zaterdag op Sportpark Duinwetering De Treffers. De De Groesbeekse formatie is nog altijd de naaste belager van koploper Spakenburg, hoewel er deze zaterdagmiddag in eigen huis verrassend met 0-2 verloren werd van Jong Almere City. Toch wordt het nog een hele kluif voor Noordwijk, dat zich nog net in het linkerrijtje bevindt, om de volle buit volgende week op Sportpark Duinwetering te houden. Aftrap om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in