Sem van Oosten is tot tweemaal toe dicht bij de winnende treffer tegen Jong Almere City FC (Photo by Wim Wobbes/Orange Pictures)

Noordwijk – Na twee overwinningen op rij kon Noordwijk op Sportpark Duinwetering tegen de belofteformatie van eredivisionist Almere City FC uitstekende zaken doen op de ranglijst. Een sprongetje richting top lag bij winst voor het grijpen voor de roodwitte formatie van trainer Kees Zethof. Zover kwam het in een matig, en voor Noordwijk bovenal teleurstellend, duel echter niet. Na negentig minuten stond de zo spreekwoordelijke brilstand nog altijd op het scorebord.

Vanaf de aftrap trok Noordwijk het initiatief weliswaar naar zich toe, maar toch moest de thuisploeg toezien dat de jeugdige gasten na ruim een kwartier beter in de wedstrijd kwamen. Daarbij vielen er aan beide zijden nauwelijks echte mogelijkheden te noteren. Het gelijkopgaande duel kabbelde daardoor rustig richting de thee. Veel te beleven viel er in die fase dan ook niet op een winderig Sportpark Duinwetering. Hierdoor hadden veel spelers zodanig ruzie met de bal dat van samenhangend voetbal weinig of geen sprake was. Met de rust in zicht was het toch Noordwijk dat de eerste echte mogelijkheid verwierf. Lucas Coopmans kwam echer niet aan afronden toe. De 0-0 tussenstand halverwege weerspiegelde het gebodene dan ook voortreffelijk.

Na de doelwisseling zette een dartel spelend Jong Almere City als eerste aan. Noordwijk had dan ook alle moeite om ook in die fase in haar spel te komen. Goals bleven evenwel uit, waarbij Noordwijk tot tweemaal toe een bal van de lijn diende te halen om erger te voorkomen. Aanvallend kwam de thuisploeg er pas gaandeweg de tweede helft wat meer aan te pas. Rond het uur kon de Almere-defensie Sem van Oosten maar net van scoren afhouden, waarna even later het alluminium redding moest brengen voor de gasten. Met even later Van Oosten opnieuw in kansrijke positie, goalie Stijn Keller stond op de juiste plek, stond met het ingaan van de slotfase de 0-0 nog altijd op het scorebord.

Hoewel beide teams op zoek bleven gaan naar de -vermoedelijke- winnende treffer bleef ook die uit. In de ultieme slotfase was Dylan Rietveld met het hoofd na een Noordwijkse hoekschop nog dichtbij de openingstreffer. De beste kans van de wedstrijd wa echter voor de bezoekers die op de valreep een reuzenkans om zeep hielpen, waardoor beide teams kregen waar ze recht op hadden.

Het nog altijd ongeslagen Noordwijk blijft hierdoor subtopper met twee overwinningen en maar liefst zes(!) gelijke spelen.
Voor Noordwijk staat a.s. zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd op het programma als Jong Sparta naar de badplaats komt. Aftrap om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in