De naar FC Rijnvogels vertrekkende Sem van Oosten tekende voor Noordwijk tegen Scheveningen voor de 1-1. (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – Na de verrassende 0-1 zege van een week eerder bij De Treffers begon Noordwijk zorgenvrij aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander Scheveningen echter kon de punten nog goed gebruiken om definitief afstand te nemen van Excelsior Maassluis, waardoor de formatie van trainer John Blok de nacompetitie zou ontlopen.

Dat leidde tot een duel waarin van Scheveningen-zijde de verrichtingen van concurrent Excelsior Maassluis, dat het opnam tegen Jong Sparta, door de technische staf van Scheveningen op de voet werden gevolgd. De rust in de Scheveningen dug-out keerde al snel terug toen Huseyin Dogan de bezoekers al na twaalf minuten op een 0-1 voorsprong zette. Het houtwerk voorkwam niet veel later erger toen de gasten uit een vrije trap dichtbij een tweede treffer waren.

Ook hierna hield Scheveningen het betere van het spel, maar was het de thuisploeg die via Sem van Oosten na 37 minuten toch langszij wist te komen. De 1-1 in Noordwijk in combinatie met een voorsprong van Excelsior Maassluis betekende slecht nieuws voor Scheveningen dat na de pauze alsnog aan de bak kon.

Van veel Schevenings vuurwerk was na de thee echter geen sprake, terwijl ook Noordwijk weinig van zich liet horen. Pas na zeventig minuten waren het achtereenvolgens Lucas Coopmans en Moatim El Yaakoubi die dicht bij een Noordwijkse voorsprong waren. Scheveningen leek rijp voor de sloop, maar richtte zich met nog tien minuten te gaan via Mike de Niet op. De 1-2 leek de winnende te gaan worden voor Scheveningen. Invaller Ruben Marbus besliste anders door in de slotminuut de terechte 2-2 voor zijn rekening te nemen.

Dat betekende het vijftiende(!) gelijkspel van het seizoen voor Noordwijk. Echte feestvreugde viel echter te bespeuren in het Scheveningse kamp omdat ook Excelsior Maassluis met een puntendeling genoegen had moeten nemen. Hierdoor is ook Scheveningen volg seizoen weer tweededivisionist.

Noordwijk sluit het seizoen a.s. zaterdag af op Middelmors. Zowel voor Rijnsburgse Boys als Noordwijk staat geen belangen meer op het spel zodat in het slotduel van het seizoen 2023-2024 slechts de spreekwoordelijke eer op het spel staat. Aftrap om 15.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in