Foto: Gemeente Noordwijk

Noordwijk – De gemeente Noordwijk blijkt miljoenen meer uit te geven aan het ambtelijk apparaat dan vergelijkbare gemeenten. Dat zegt PvdA-raadslid Rommie van Dokkum op radio BO. Ze zegt geschrokken te zijn en vraag opheldering aan het college van B&W in Noordwijk.

Dit alles blijkt uit een benchmark die is verricht over de formatie van 2021. In de najaarsnota van Noordwijk stond dat de benchmark was uitgevoerd, maar de raad heeft daar nooit wat van gezien, aldus Van Dokkum. ‘Geen onderzoeksrapport, geen resultaten, dus ik heb vragen gesteld’. In de resultaten die zij kreeg staat dat Noordwijk 8,7 miljoen meer uitgeeft aan de ambtelijke organisatie dan de gemiddelde vergelijkbare gemeente.

Een deel van het geld gaat naar gebouwen en automatisering, maar de grootste kostenpost is het personeel. Met name het inhuren van extern personeel lijkt de kosten te verhogen, vermoedt Van Dokkum. De precieze cijfers en resultaten moeten nog openbaar gemaakt worden aan de gemeenteraad van Noordwijk.

Hieronder het radio-interview:

6 REACTIES

  1. Is er geen kennis in deze gemeente als je steeds voor elk wissewasje een extern bureau moet inhuren .Dan kan je beter een stel ambtenaren de zak geven .Of verdienen ze zoveel .Maar ja het is ook makkelijk uitgeven van andermans geld .En als je tekort komt dan verhoog je toch de belastingen .Het is een groot schandaal wat daar gepresteerd wordt er moet toch zachtjes aan de bezem er een keer doorheen .

  2. Rommie kan bellen wat ze wil zegeven nergens om als het fout loopt weten ze van niks .De oppositie in dezegemeente daar lachen ze om .

  3. het is altijd geweest in deze gemeente,altijd een rommeltje ,en wat Doet de burgemeester eraan, NIETS ,maar ja vvd er, dan weet je het wel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in