Noordwijk- middenvelder Sander Bosma mocht tegen Spakenburg na twintig minuten vroegtijdig met rood inrukken. (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – Op Sportpark Duinwetering stond zaterdagmiddag een aloude zaterdagkraker op het programma. Noordwijk ontving in eigen huis de trotse koploper en cupfighter SV Spakenburg. Noordwijk verloor afgelopen week in de KNVB-beker nipt van ADO Den Haag, terwijl Spakenburg wel wist te winnen. In eigen huis werd Helmond Sport verrassend met 3-1 verslagen. Vier dagen later was het vooraf de grote vraag hoe beide teams hun bekerduel hadden verteerd. Grootste obstakels in dit duel waren echter het bar slechte weer en de twee rode kaarten die al snel in de eerste helft vielen. Achteraf waren de twee snelle Spakenburgse goals, die kort na rust vielen, beslissend voor dit duel.

Door de vlagerige en regenachtige weersomstandigheden dienden beide teams niet alleen met elkaar, maar ook met de weergoden af te rekenen. Dat kwam het vertoonde spel niet echt ten goede. Spakenburg, met het gevaarlijke spitsenduo Floris van der Linden en Ahmed El Azzouti toonde zich in de beginfase iets bedrijviger. Echt veel viel er niet te genieten in het kletsnatte Noordwijk. Commotie was er des te meer na twintig minuten. Nadat Spakenburg-verdediger Artien al geel had ontvangen, vielen er uit het niets twee rode prenten. Na een Spakenburgse overtreding gevolgd door een opstootje was er opnieuw geel voor Artien, terwijl Noordwijker Sander Bosma, waar arbiter Smit eerst waarschuwingen leek uit te delen, met direct rood mocht inrukken. Met twee tientallen werd het spel er bepaald niet beter op. Spakenburg vertoonde zich weliswaar iets meer voor de Noordwijk-goal, maar werd nooit echt gevaarlijk. Noordwijk zelf moest het hebben van enkele spaarzame aanvallen die eveneens weinig opleverden.

De brilstand halverwege verdween vervolgens razendsnel van het scorebord toen eerst El Azzouti op de counter op maat bediend werd om met succes diagonaal uit te halen (0-1). Binnen de korste keren lag ook de 0-2 achter Noordwijk-goalie Jansen omdat de boomlange Floris van der Linden het net wist te vinden. Daarmee gaf Noordwijk het duel tegen de koploper in een mum van tijd uit handen. Jansen moest kort hierna handelend optreden om erger te voorkomen, waarna Noordwijk-trainer Kees Zethof ingreep. Met Dirk Draijer en Riley Reemnet voor Quinton Christina en Jose Barbosa trachtte Noordwijk de meubelen alsnog te redden.

Naarmate de slotfase naderde drong Noordwijk wel aan tegen een Spakenburg dat haar voorsprong koesterde om daarbij op de counter te loeren. Grote mogelijkheden leverde dat niet op voor de thuisploeg. Uiteindelijk besliste Floris van der Linden na 83 minuten het duel met zijn tweede van de middag. In de 0-3 kwam hierna geen verandering meer zodat Noordwijk na het laatste fluitsignaal kon concluderen dat het de punten kort na rust in een mum van tijd had verspeeld.

Voor Noordwijk staat volgende week de ‘moeder aller derbies’ op het programma als de formatie van Kees Zethof op bezoek gaat op Nieuw Zuid. Aftrap in Katwijk om 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in