Noordwijk-goalie Lars Jansen stapte ook tegen GVVV met een clean-sheet van het veld (Archieffoto: Orange Pictures)

Noordwijk – Na de eclatante 5-0 zege van een week eerder bij aartsrivaal Quick Boys, ontving Noordwijk zaterdagmiddag op een druilerige Duinwetering GVVV. De dit seizoen op het hoogste niveau teruggekeerde Veenendaalse formatie mag zich na twaalf duels een stevige middenmoter noemen. Met een puntje meer dan Noordwijk stond er vooraf dan ook een plek in de subtop van de Betnation Divisie op het spel. Na een duel waarin GVVV voor de thee de overhand had. werd niet gescoord. Dat gold ook na de thee. Hoewel Noordwijk zich daarin wel roerde, kwam het niet tot scoren. Datzelfde overkwam GVVV, zodat de 0-0 na afloop nog altijd op het scorebord stond.

Met het duel op Nieuw Zuid nog in het achterhoofd mocht er het nodige verwacht worden van de thuisploeg. De realiteit was op Sportpark Duinwetering echter heel anders. Vanaf de aftrap dicteerde de ploeg van GVVV-trainer Gery Vink het duel. Het eerste half uur was het volledig eenrichtingsverkeer. GVVV drong Noordwijk achteruit en bezorgde de roodwitte defensie daarmee handenvol werk. Dat spelbeeld werd mede ingeleid door het veelvuldige balverlies bij Noordwijk dat maar geen grip kreeg op de Veenendalers. Het schortte echter aan de afwerking bij de bezoekers zodat Noordwijk-doelman Lars Jansen zijn doel schoon kon houden. Pas met het laatste deel van de eerste helft in zicht beet Noordwijk wat meer van zich af. Jesper de Vré meldde zich met een afstandsschot, dat naast de GVVV-goal verdween, als eerste bij Jan van Willige. De GVVV-goalie moest kort hierna handelend optreden toen Sem van Oosten zich vrijspeelde. Met die actie werd het eerste bedrijf, zonder dat er gescoord werd, afgesloten.

Na de thee beet Noordwijk veel feller van zich af. Dat leverde mogelijkheden op voor Sem van Oosten, terwijl een voorzet van Lucas Coopmans buiten het bereik van de geheel vrijstaande Emiel Wendt voor de GVVV-goal arriveerde Hierna diende Kick Groot aan de overzijde even later op de doellijn redding te brengen voor Noordwijk. Na een uur spelen vertoonde GVVV zich weer meer voor de Noordwijk-goal. Schoten van Byron Burgering en Quincy Veenhof maakten echter weinig indruk op goalie Jansen.

Na de nodige wissels aan beide zijden bleef het duel ook in de slotfase in evenwicht. Nadat Lars Jansen redding moest brengen op een inzet van Jonathan Vergara Berrio die uit een lastige hoek mocht aanleggen, was het aan de overzijde Ruben Marbus die de 1-0 op zijn schoen had. Ook dat feest ging niet door, waarna in de toegevoegde tijd beide teams op zoek bleven gaan naar de winnende treffer. Zo was Jesper de Vré van dichtbij op een haartje na bij de 1-0, maar ook dit keer bleef het scorebord onaangeroerd. Het slotakkoord was echter voor de bezoekers. Met drie hoekschoppen op rij was het voor het doel van Jansen wel hachelijk, maar ook dit keer hield de 0-0 stand.

A.s. zaterdag gaat Noordwijk op bezoek bij een andere debutant in haar afdeling. Op Sportpark De Vlotter is het eveneens goed presterende ADO’20 de volgende tegenstander. Aftrap in Heemskerk om 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in