Noordwijk – Noordwijk houdt flink veel geld over wat betreft het jaar 2022. Dat blijkt uit de jaarrekening. In 2021 al bijna 4.250.000 en vorig jaar 11.000.000. Geld dat in 2022 wel begroot maar niet gebruikt is zoals voor Bronsgeest, of overbleef door de geringe uitgaven voor de opvang van Oekraïners. 

Noordwijk heeft nu onder de Nederlandse gemeenten een van de grootste overschotten. Wethouder Ter Hark verklaarde in de commissievergadering van dinsdag dat hij het overschot pas eind 2022 zag aankomen en toen weinig kon veranderen. De auditcommissie adviseert de raad door de onzekere toekomst daarom toch conservatief (zuinig) te blijven begroten. De politiek keurde de Jaarrekening 2022 goed en het overschot gaat naar de Algemene Reserve.

12 REACTIES

 1. Lekker potten..ieder zijn / haar bijdrages voor eeuwig belegd met compoundrentes voor de volgende generatie elites om oorlog mee te voeren.

 2. Zal in de toekomst wel gebruikt worden om er een 8e ster bij te fantaseren… odt word jeugdzorg ouderenzorg Wmo Pgbvoorzieneningen armoedebestrijding enz enz tot op het bot gestript of door achterlijke regelgeving tot onbegrijpelijk gemaakt indien niet Hbo of Universitair geschoold niveau

 3. Die ter Hark neemt steeds meer trucjes over van die Rutte. Twee gladjanussen! En eh.. de Teijlingse wethouder die niet in Teijlingen woont heeft weer een jaar dispensatie gekregen om wethouder te blijven. Ter Hark woont ook niet in Noordwijk maar is gewoon wethouder hoe kan dit vraag ik mij af.

 4. Kunnen ze een mooi landschapspark mee aanleggen als de volgende villa wijk ontwikkeld wordt (vinkeveld zuid)…

 5. Intussen is het totaalbedrag van dr Algemene Reservee 156.000.000 euro, honderd zesenvijftig miljoen euro! Waarom moet die pot zo groot zijn? Kan iemand mij dat uitleggen?

 6. De politiek in Noordwijk en vooral de wethouders zijn niet met hun taken bezig om voor de bewoners en de toeristen een aantrekkelijke plaats te worden voor alle doelgroepen.
  Doordat Noordwijk niet meer wil investeren maar alleen geld wil oppotten,om het geld wat aan de bewoners toebehoort niet te gebruiken voor verbetering van het woonklimaat.
  Na Scheveningen zal nu ook in Noordwijk de toeristen wegblijven .
  De grootste blamage de boulevard schaam je als gemeente .
  Maar kuuroord dat is interessant,maar voor wie.

 7. Ps #gemeentenoordwijk Als er toch zoveel geld over is , waarom duurt het zolang voor de energietoeslag uitgekeerd word?

 8. Als je dit niet ziet aankomen ben je gewoon ongeschikt. Hoe dan? dit is toch je baan. Kijk je niet elke week een keertje naar de cijfers???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in