Emiel Wendt is op Ter Specke dit keer wel trefzeker vanaf elfmeter. (foto archief- Orange Pictures)

Noordwijk – Na twee remises op rij stond Noordwijk  zaterdagmiddag op Sportpark De Krom voor een op papier loodzware opgave. Bij regerend kampioen Katwijk bleek dat kort na de aftrap echter heel anders uit te pakken. In een mum van tijd leidde Noordwijk met 0-2. De aansluitingstreffer van Katwijk kort voor rust  zorgde vervolgens voor een hectisch tweede bedrijf. Daarin zette de gastheren Noordwijk vanaf de aftrap met de rug tegen de muur. De 2-2 na zeventig minuten kon dan ook niet uitblijven. Uiteindelijk hield Noordwijk dat ene puntje in de slotfase vast, zodat er voor de derde maal op rij een gelijkspel uit de bus rolde voor de formatie van Kees Zethof.

De vroege 0-2 kreeg al na vijf minuten gestalte toen Marouane Bakour het net wist te vinden achter Katwijk-goalie Van Leeuwen. Het rood-witte feest was na tien minuten compleet toen een door Toer Bouwman ingebrachte bal in de Katwijk-zestien via een oranje zwart lichaamsdeel binnenviel. Katwijk reageerde hierna als door een wesp gestoken. Noordwijk werd met de rug tegen de muur gezet, maar onder aanvoering van een uitblinkende doelman Lars Jansen hield Noordwijk dapper stand. Toch moest de sluitpost op slag van rust buigen toen Katwijk-captain Robbert Susan voor de aansluitingstreffer tekende (1-2).

Na de doelwisseling hiet de druk van de thuisploeg aan. Dat op het scorebord na een uur spelen nog altijd de 1-2 prijkte mocht zelfs een klein wonder heten. Zo verscheen dit keer Kay Blokland alleen voor Lars Jansen, maar opnieuw hield de rood-witte sluitpost zijn ploeg op de been. De Katwijkse druk bleef echter onverminderd aanhouden. Uiteindelijk moest er na 70 minuten een penalty -handsbal Kick Groot-, aan te pas komen om de geljkmaker op het scorebord te krijgen. Katwijk-captain  Robbert Susan voltrok het vonnis onberispelijk (2-2).

Hierna bleef het uiterst spannend op De Krom. De thuisploeg behield weliswaar haar veldoverwicht, maar omdat Noordwijk zich in de slotfase wat meer vertoonde voor de Katwijk-goal bleef het ook voor de thuisploeg oppassen geblazen. Invaller Nick van Staveren was met een kopbal dichtbij, waarna kort hierna een inzet van dezelfde speler via de rug van medespeler Sem van Oosten over de goal verdween. Voor het overige was het Katwijk dat bleef aandringen. De thuisploeg slaagde er in de slotfase echter ook niet in om de winnende te produceren, zodat er een puntendeling uit de bus rolde.

Noordwijk-captain Emiel Wendt toonde zich na afloop ondanks de knappe remise op De Krom niet geheel tevreden. ‘Eigenlijk belonen we ons ook dit keer niet. Ook bij Koninklijke HFC en tegen AFC hadden we er meer uit kunnen halen dan een puntje. Zo’n 2-0 voorsprong mag je eigenlijk niet weggeven. Natuurlijk is een gelijkspel hier een goed resultaat, maar er had alles bijelkaar meer ingezeten. Daarbij was het natuurlijk jamer dat de 1-2 zo kort voor de rust valt’.

Nooordwijk krijgt a.s. zaterdag aan de Duinwetering bezoek van oude bekende Excelsior Maassluis. Een duel waarin rood-wit op zoek gaat na de eerste seizoensoverwinning.  Aftrap om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in