Lucas Coopmans kroonde zich voor Noordwijk op Middelmors op de valreep tot matchwinnaar (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – Op Middelmors speelden gastheer Rijnsburgse Boys en Noordwijk een duel om des keizers baard. Beide ploegen beleefden een teleurstellend seizoen, waarbij geel-zwart voor de winterstop dramatisch presteerde, terwijl de motor bij Noordwijk met name na  diezelfde winterstop nooit echt aan wilde slaan.

Daarbij was het de vraag of de bezoekers nog uit waren op revanche voor de ruime 1-4 thuisnederlaag van medio december. De derby stond, met name aan Noordwijk-zijde, in het teken van afscheid nemen. Oefenmeester Kees Zethof nam voor de laatste keer, na een zevenjarig rood-wit dienstverband, plaats in de Noordwijk-dugout, terwijl er in dit laatste competitieduel maar liefst tien selectiespelers afscheid namen van sportpark Duinwetering.

Dat leverde een duel op waarin de bezoekers in het eerste bedrijf het beste van het spel hadden. Op een goede mogelijkheid na van Rijnsburger Bram de Bruin was het Noordwijk dat het beste van het spel had. Na enkele malen al dicht bij de openingstreffer te zijn geweest was het Dylan Rietveld die na 26 minuten de 0-1 uit een hoekschop bij de tweede paal op het scorebord kopte. Daar bleef het bij voor de thee , waarna Noordwijk ook in het tweede bedijf de boventoon voerde. Na een slippertje van Rijnsburg-verdediger Morgan werkte Sem van Oosten al snel de 0-2 achter goalie Zuidema.

Hierna zag het er lang naar uit dat de bezoekers de buit moeiteloos zouden binnen halen. Met aan beide zijden een wisselcaroussel die in het teken van afscheid nemende spelers stond leek er geen vuiltje voor Noordwijk aan de hand. Met goalie Ouwehand in de plaats van de vertrekkende Lars Jansen en derde doelman(!) Ischa Bouwman in de spits voor Ruben Marbus brak vervolgens een kolderieke slotfase aan. Nadat Jeroen Spruijt in de 81e minuut de aansluitingstreffer voor zijn rekening had genomen, stond in de ultieme slotfase via een rake elfmetertrap van Bram de Bruin de 2-2 zomaar op het scorebord. Daarmee was de koek nog altijd niet op. Invaller Lesley Bakker leverde het speeltuig niet veel later zomaar in bij Lucas Coopmans waarna het een koud kunstje was om de winnende 2-3 binnen te werken.

Noordwijk ‘ontsnapte’ door deze goal aan het zestiende gelijkspel van dit seizoen. Met 39 punten finishten de Duinweteringbewoners dit seizoen alsnog ruim boven de beruchte rode streep op een veertiende plaats.

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in