Ruben Marbus sierde zijn debuut als basisspeler voor Noordwijk op met een goal tegen Kozakken Boys (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – Met nog acht competitieduels voor de boeg kreeg vv Noordwijk  zaterdagmiddag bezoek van Kozakken Boys. De Werkendamse formatie strijdt dit seizoen tegen degradatie en wilde op Sportpark Duinwetering dan ook dolgraag met de volle buit vertrekken. Noordwijk, dat nog enkele puntjes nodig heeft om zich defintief veilig te spelen, kwam voor de thee op een 0-2 achterstand, waarna de schade na de doelwisseling niet meer voldoende kon worden gerepareerd.

Met een basisplaats voor Ruben Marbus kwam het eerste gevaar van de zijde van de thuisploeg. Een uitstekende inzet van Sem van Oosten werd door Kozakken-goalie Brian Jansen echter knap uit de bovenhoek getikt. Met twee ploegen die elkaar in evenwicht hielden was het Kozakken Boys dat na 25 minuten verrassend op voorsprong kwam. Daar was echter wel gegrabbel van Lars Jansen voor nodig. De altijd zo betrouwbare goalie verslikte zich lelijk in een inzet van Coen Maertzdorf waarbij het leer maar net over de doellijn belandde (0-1).

Even later was er opnieuw een redding van diens collega aan de overzijde voor nodig om Kick Groot van de gelijkmaker af te houden. Hierna zetten de bezoekers in de slotfase van het eerste bedrijf aan. Schoten van Johnny Lommers en Lowie van Zundert konden daarbij nog onschadelijk worden gemaakt door Lars Jansen. De Noordwijk-verdediging was op slag van rust echter kansloos toen Kevin Rook uit een vrije trap van Rick Wouters bij de tweede paal met het hoofd diagonaal de voorzet tot de 0-2 promoveerde.

Halverwege was het dan ook de grote vraag of het tegenvallende Noordwijk de bordjes nog kon verhangen tegen een strijdbaar Kozakken Boys. De (her)start was veelbelovend voor de thuisploeg toen Ruben Marbus er al snel als de kippen bij was om de aansluitingstreffer diagonaal achter Brian Jansen te werken (1-2). Met Riley Reemnet voor Sander Bosma koos Kees Zethof hierna voor de meer aanvallende optie. Dat resulteerde nog niet tot resultaat, zodat de inbreng van Moatasim el Yaakoubi voor Dirk Draijer bij het aanbreken van de slotfase leidde tot een allles-of-niets formatie aan Noordwijk-zijde.

De Kozakken Boys-defensie wenste echter van geen wijken te weten en verdedigde de kostbare voorsprong met hand en tand. Daarbij bleven echt grote mogelijkheden echter uit tegen de uit alle macht verdedigende bezoekers. Ook een rode kaart voor Kozakken-verdediger Niek Hoogveld bij het ingaan van de blessuretijd veranderde niets meer aan de stand, zodat de 1-2 tot opluchting van de degradatiekandidaat over het laatste fluitsignaal kon worden heen getild.

Noordwijk gaat a.s. zaterdag op bezoek bij koploper Spakenburg. Opnieuw een lastige opgave voor rood-wit. Aan de blauwe kant van de Westmaat wordt om 15.00 uur afgetrapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in