Emiel Wendt is op Ter Specke dit keer wel trefzeker vanaf elfmeter. (foto archief- Orange Pictures)

Noordwijk – De verre busreis naar Assen leverde Noordwijk ook dit keer niet de zo gewenste eerste driepunter van het seizoen op. Op bezoek bij promovendus ACV slaagde rood-wit er na vier remises op rij ook nu niet in om een voorsprong  over de streep te trekken. Dat gebeurde  overigens zonder de wegens een bruiloft afwezige Dylan Rietveld en de vorige week  tegen Excelsior Maassluis  geblesseerd geraakte Nick van Staveren. Lang, heel lang zag het er naar uit dat Noordwijk de vroege voorsprong (0-1)) dit keer wel over het laatste fluitsignaal ging tillen. Maar net als in de voorgaande duels ging het in de slotfase alsnog mis. Op de valreep sleepte gastheer ACV een puntje uit het vuur. Of liever gezegd: Noordwijk liet twee bijzonder kostbare punten liggen in de Drentse hoofstad

Noordwijk ging in Assen voortvarend van start. Na tien minuten knikte Emiel Wendt raak op aangeven van Marouane Bakour (0-1), waarbij ACV-goalie Enver Spijodic kansloos was. De eerste seizoensgoal van de Noordwijk-captain zette Noordwijk aan tot grotere daden, waarbij Jesper de Vre dichtbij de 0-2 was. De paal bracht echter redding voor de gastheren. Daarbij dook ook ACV ook enkele malen gevaarlijk op voor de goal Noordwijk goal. Sluitpost Jansen bleef die situaties echter meester. Noordwijk bleef echter heersen en bereikte de thee met een magere 0-1 op het scorebord.

Na rust was het van hetzelfde laken een pak. Hoewel ACV zo nu en dan prikte, was het toch Noordwijk dat de lakens bleef uitdelen. Lucas Coopmans was dicht bij de 0-2, waarna de aan de aandacht van de ACV-defensie ontsnapte Emiel Wendt zijn inzet op het houtwerk uiteen zag spatten. Ook Sem van Oosten was dichtbij de beslissing, maar tot opluchting van de thuisploeg liep ook dit met een sisser af. De beste mogelijkheid was echter voor invaller Ruben Marbus. Na al tweemaal om een strafschop te hebben gesmeekt, verdween het leer in de 85e minuut wel op de stip na een Asser-overtreding.  Marbus raakte echter niet de roos, maar wel de lat boven doelman Spijodic, waarna de rebound ook al niet besteed was aan rood-wit.

Die misser kwam de ploeg van Kees Zethof bijzonder duur te staan, omdat Boy Spijkerman diep in blessuretijd de 1-1 achter goalie Lars Jansen kegelde. Waar een winstparij voor het oprapen leek te liggen, moest Noordwijk kort hierna, opnieuw met een schamel puntje genoegen nemen na een duel waarin het vergat de overwinning al veel erder veilig te stellen.

A.s. zaterdag komt koploper HHC Hardenberg, dat na vijf duels nog zonder puntverlies is naar Sportpark Duinwetering. Met een doelsaldo van twaalf voor en nul tegen staat Noordwijk voor de loodzware opgave om de klus dit keer wel te klaren. Aftrap om 14.30 uur.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in