Speerpunt, opgegraven op landgoed Sancta Maria

Noordwijk – Gemeente Noordwijk heeft in samenwerking met Erfgoed Leiden en omstreken drie leskisten over archeologie gemaakt. Tijdens drie dagdelen maken leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs kennis met verleden, heden en toekomst van hun eigen woonomgeving. Ze leren over archeologie, verkennen het huidige dorp en denken na over wat zij belangrijk vinden.

De leskisten worden zaterdag 17 juni overhandigd aan wethouder Roberto ter Hark op landgoed Sancta Maria. Liefhebbers van archeologie zijn daarbij van harte welkom. Vanaf 14.45 uur is er een programma waarin wordt verteld over de opgravingen op het landgoed, over het belang van archeologie en over de leskisten.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via [email protected]. 

1 REACTIE

  1. Het lijkt me ook een goed idee om een politieke leskist te maken over de Noordwijkse politiek van de laatste decennia. Daarmee kunnen de (toekomstige) lokale politici leren hoe het NIET moet. Ik lees net een groot artikel uit de Quote met als titel “Waar rook is, is Brandjes.” Dit artikel moet zeker worden opgenomen in de politieke leskist! Ik kijk reikhalzend uit dit jaar naar het door de heer Brandjes c.s. aangespannen proces. Is er al een startdatum bekend? Ook de uitspraak van dit proces moet natuurlijke in de politieke leskist!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in