Noordwijk – B & W van Noordwijk hebben voorwaarden gesteld aan de opvang van alleenstaande, minderjarige asielzoekers. Dat laat het college op de eigen website weten naar aanleiding van de berichtgeving over de opvang in de Witte Raaf aan de Duinweg. B & W willen maximaal 40 tijdelijke noodopvangplaatsen voor asielzoekers tot 18 jaar voor een eenmalige periode van 4 maanden. Noordwijk zegt dat de afgelopen week het ministerie van justitie en veiligheid en COA meerdere malen een dringend beroep op de gemeente hebben gedaan. Volgens B & W heeft COA op landelijk niveau afspraken gemaakt met hotelketens waaronder Fletcher, waartoe de Witte Raaf behoort. Het COA zorgt volgens Noordwijk voor professionele begeleiding voor de jongeren, inclusief dagbesteding, veiligheid en gedragsregels. COA had al afspraken met de Witte Raaf gemaakt vooruitlopend op een besluit van B & W. Die zijn vandaag akkoord gegaan, onder eerder vermelde voorwaarden. Er komt nog een informatieavond voor omwonenden en omliggende bedrijven.

De gemeente hecht grote waarde aan een zorgvuldig en transparant proces en de daarbij behorende communicatie richting haar inwoners en ondernemers, beweren B & W. Toch kwam het nieuws maandag via het hotel al naar buiten en wil de gemeente niet reageren voor camera.

17 REACTIES

 1. Voor wat betreft de zorgvuldigheid van de gemeente over afspraken in de communicatie met De Witte Raaf en naar buiten toe zijn alvast geen punten gescoord! Dat belooft nog wat de komende tijd……

 2. Kan iemand mij dit uitleggen:
  18 september: bericht op BO: Badhotel en Waikiki mogen geen arbeidsmigranten huisvesten want is strijd met bestemmingsplan (hotelfunctie)
  26 september: bericht op BO: Witte Raaf mag asielzoekers huisvesten.
  Lijkt behoorlijk op meten met twee maten

 3. Kunnen ze niet beter die kansrijke parels huisvesten in Hotels van Oranje? Staat toch leeg!
  Winkelcentrum op loopafstand🤷🏿‍♂️

 4. Ja hoor Pieter., lees maar.
  1. Noordwijkerhout moet niets hebben van Noordwijk .Noordwijk-Binnen zou moeten fuseren met Noordwijkerhout. Om Noordwijk aan Zee moeten hekken komen. Die moeten een eigen raad vormen en zich niet bemoeien met anderen. Denk dat Noordwijk-binnen het hier helemaal mee eens is.
  2. Ik discrimineer zeker, in dit geval Noordwijk.

 5. Ik ben het met Wouter eens. “Onkruid volk, allemaal criminelen die niks anders doen dan stelen” …. wel eens van empathie gehoord? Of medemenselijkheid? Moeilijke woorden zeker hè?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in