Lucas Coopmans is voor Noordwijk bij Kozakken Boys met twee assists belangrijk voor winnend Noordwijk. (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – Op bezoek bij Kozakken Boys boog Noordwijk een voor de pauze opgelopen achterstand om in een keurige en ook verdiende 1-3 overwinning op Kozakken Boys. In Werkendam herstelde de ploeg van trainer Kees Zethof zich na de thee van een zwakke eerste helft dermate dat er een dikverdiende uitzege uit de bus rolde. De eerste overigens van dit seizoen.

Zonder Toer Bouwman, die zich zaterdagmorgen te laat meldde bij het naar Sportpark De Zwaaier afreizende rood-witte gezelschap, oogde de aanvangsfase van Noordwijk nog aardig. Met eerst een Werkendamse kans was het Lucas Koopmans die dichtbij de 0-1 was. Diens inzet verdween echter net voorlangs de Kozakken-goal. Even later was het aan de overzijde wel raak nadat Sergio Tremour zijn ploeggenoot Lowie van Zundert de 1-0 na twintig minuten spelen op een presenteerblaadje aanbood. Die tegenvaller zorgde ervoor dat Noordwijk had het in de daarop volgende fase moeilijk had met de thuisploeg die het zelfvertrouwen leek te hebben teruggevonden na de openingstreffer. Met een Noordwijk dat beslist niet in de wedstrijd zat was het aan goalie Lars Jansen te danken dat Van Zundert de 2-0 net niet kon bijschrijven. Toch keerde het tij nog voor de pauze voor Noordwijk omdat een perfecte assist van Lucas Coopmans door Noordwijk-captain Emiel Wendt tot de 1-1 werd gepromoveerd.

Gesterkt door deze goal nam Noordwijk het heft na de doelwisseling stevig in handen. Dat leverde na ruim een uur spelen, net toen de thuisploeg iets leek op te veren, de 1-2 op. Opnieuw was het Coopmans die aan de basis van deze goal stond. Diens voorzet werd door Jesper de Vre met het hoofd knap achter Kozakken Boys-goalie Mike van den Meulenhof gewerkt (1-2). Daarmee was de Noordwijkse koek nog niet op. Na eerder al een aantal goede mogelijkheden onbenut te hebben gelaten was het de in de Noordwijk-defensie debuterende debuterende Dirk Draijer die uit een hoekschop van Sander Bosma hoog bovenuit de Werkendamse defensie uittorende om vervolgens de 1-3 binnen te koppen. Jesper de Vre had -eveneens met het hoofd- het Noordwijkse kwartet hierna nog vol kunnen maken. Dat lukte net niet, maar dat maakte het rood-witte feestje er kort na het laatste fluitsignaal niet minder op.

Noordwijk draait door deze overwinning met een negende plaats nog net keurig mee in het linkerrijtje. De Zethof-formatie kan zich gaan opmaken voor het bekerduel van a.s. dinsdagavond tegen ADO Den Haag, waarna over zeven dagen koploper Spakenburg eveneens naar de Duinwetering komt. Aftrap aan De Duinwetering om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in