Emiel Wendt is op Ter Specke dit keer wel trefzeker vanaf elfmeter. (foto archief- Orange Pictures)

Lisse – Op Ter Specke werd zaterdagmiddag voorafgaand aan de derby tussen FC Lisse en Noordwijk door velen al uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van oud Noordwijk-aanvaller en -trainer Ruud Bröring. Voor even was, op dat moment althans, de Bollenstreekderby naar het tweede plan verwezen. ‘De Bro’, zoals hij in Noordwijk liefkozend door het leven ging, was als trainer eveneens actief op Ter Specke. Om de goaltjesdief van weleer te eren werd er voorafgaand aan het duel een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen. Bijna twee uur later prijkte er een verdiende 1-3 zege voor de bezoekers op het scorebord.

Het was echter FC Lisse, dit seizoen nog zonder overwinning, dat uitstekend uit de startblokken kwam. Bijna direct na de aftrap werd een hoekschop van de gastheren door Noordwijk- verdediger Toer Bouwman in eigen goal gewerkt, waardoor de bezoekers al snel achter de feiten aanliepen (1-0). Twintig minuten later moest er een door Emiel Wendt benutte strafschop aan te pas komen om die schade voor de bezoekers te repareren (1-1).

Niet veel later was FC Lisse dichtbij een nieuwe voorpsrong. Noordwijk-goalie Lars Jansen wist door een goede ingreep verder onheil voor zijn ploeg te  voorkomen. Zonder de geblesseerde Sander Bosma, maar met Moatasim – Motta- El Yaakoubi, was het hierna toch Noordwijk dat de rust inging met een voorsprong, omdat Noordwijk- verdediger Dylan Rietveld uit een hoekschop het net wist te vinden (1-2). En omdat ‘Motta’ in de blessuretijd van het eerste bedrijf een giga-kans niet had weten tte verzilveren was het halverwege alsnog een wedstrijd.

De vroegtijdige beslissing viel evenwel kort na de thee omdat Sem van Oosten namens Noordwijk  raak wist te prikken (1-3). Heel Noordwijk smeekte even later om, opnieuw, een strafschop wegens hands in de FC Lisse-zestien. Daar kwam echter niets van terecht en omdat een vierde treffer ook geen genade kon vinden in de ogen van de scheidsrechter, bleef de 1-3 op het scorebord staan.

FC Lisse trachtte hierna de bakens nog wel te verzetten, maar een echte vuist kon de thuisploeg hierbij niet maken. Noordwijk hield met een voordelige marge van twee treffers tamelijk eenvoudig stand in het restant van de derby.

Met de 1-3 zege klimt Noordwijk naar de zesde plaats van de ranglijst, terwijl FC Lisse zich na zeven duels als hekkensluiter en in het bezit van slechts twee punten intussen ernstig zorgen mag gaan maken.

FC Lisse reist volgende week af naar Werkendam waar nummer zestien van de ranglijst, Kozakkken Boys, om 15.00 uur de volgende tegenstander is. Noordwijk treedt over zeven dagen op Sportpark Duinwetering om 14.30 uur aan tegen de beloften van Almere City.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in