Lucas Coopmans kroont zich tegen koploper HHC Hardenberg tot matchwinnaar (foto: Orange Pictures)

Noordwijk – Voor Noordwijk, met vijf remises in even zovele duels, stond op Sportpark Duinwetering zaterdagmiddag het duel met de ongenaakbare koploper HHC Hardenberg op het programma. De formatie uit Overijssel was na een handvol wedstrijden in het bezit van het maximale  puntenaantal en het fantastische doelsaldo twaalf voor en nul tegen. In een duel waarin halverwege de tweede helft de 1-0 op het scorebord verscheen, hield Noordwijk deze voorsprong dit keer wel vast. Daarmee rekende het af met het ‘late tegentreffer syndroom’. De voorgaande vijf keer gaf het in de slotfase immers een voorsprong weg om steeds weer met een remise in de kleedkamer terug te keren.

Na de 0-2 bekerwinst van afgelopen dinsdagavond op bezoek bij d’Olde Veste’54, was het maar de vraag of Noordwijk ook dit keer de volle buit zou kunnen incasseren. Vanaf de aftrap toonden de gastheren voor eigen publiek aan uit het goede hout te zijn gesneden. Noordwijk was duidelijk de bovenliggende partij en had daarbij de pech dat Barbosa Jose Nhoca al snel het allumium raakte.  Ook in het vervolg van het eerste bedrijf bleef Noordwijk de koploper uitstekend partij bieden. Op een kopkans van Pascal Mulder na had het niet heel veel te vrezen van de lijstaanvoerder. Daar waar de thuisploeg nog aanspraak maakte wegens een handsbal binnen de beruchte witte lijnen en een wegens buitenspel afgekeurde goal van Emiel Wendt werd de thee bereikt met de zo spreekwoordelijke brilstand.

Ook na de thee bleef het voor Noordwijk oppassen geblazen voor het op de counter loerende HHC Hardenberg, dat via Noah ten Brinke dicht bij een voorsprong was. Aan de overzijde gold echter hetzelfde voor Noordwijk-verdediger Toer Bouwman. Uiteindelijk was het in de 67e minuut wel raak voor de thuisploeg toen Lucas Coopmans op aangeven van Nhoca de 1-0 op het scorebord zette. Grote vraag was toen af Noordwijk dit keer wel stand zou houden in de slotfase. Zo was Hardenbergs goaltjesdief Rob van der Leij dicht bij de gelijkmaker, maar de spits vergat de trekker over te halen. Noordwijk had het zich eenmaal belabd in de buurt van doelman Jorrit Maats wat gemakkelijker kunnen maken door bij twee goede mogelijkheden de wedstrijd in het slot te gooien. Daardoor bleef het, inclusief de zes minuten extra tijd spannend tot het laatste fluitsignaal.  De nipte 1-0 werd echter niet meer uit handen gegeven, zodat rood-wit voor een daverende verrassing zorgde door de koploper met het kleinst mogelijke verschil te vloeren.

A.s. zaterdag staat voor Noordwijk de tweede derby van het seizoen op het programma. Op Ter Specke is FC Lisse de volgende tegenstander. Aftrap om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in