Foto: Gemeente Noordwijk

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – De gemeente Noordwijk heeft 2022 afgesloten met een positief resultaat van elf miljoen euro, dat blijkt uit de jaarrekening. In het document laat de gemeente zien waaraan vorig jaar geld is uitgegeven.

Het bedrag van elf miljoen euro dat de gemeente over heeft gehouden komt onder andere uit de rijksvergoedingen voor de energiekosten van mensen in de bijstand en verduurzamingsmaatregelen die nog niet besteed zijn. Ook de inkomsten uit bouwvergunningaanvragen en onuitgevoerde investeringen leiden tot het overgebleven geld.

De gemeente stelt als volgt voor het bedrag over verschillende bestemmingen te spenderen: twee miljoen euro voor uitbetaling van de energie-armoedetoelage aan mensen in de bijstand, de uitvoering van het Klimaatakkoord en de Kuuroordvisie; 1,6 miljoen euro toevoegen aan de Nuon-reserve; 7,4 miljoen euro toevoegen aan de Algemene Reserve.

Hieronder de jaarrekening in één oogopslag:

6 REACTIES

  1. 7,4 miljoen toevoegen aan Algemene Reserve? Die reservepot is al ruimschoots gevuld!
    7.4 miljoen gebruiken voor De Schelft!

  2. Dan hebben de inwoners veel te veel gemeente belastingen betaald, want de gemeente zal dat niet gespaard hebben.

  3. Nee want ze kleden ons uit tel daar nog de miljoenen bij die ze nog je nog krijgen van het politiebureau en dan dan die miljoenen rente die ze moeten betalen van braak liggende gronden .Jo we hoeven volgend jaar geen belasting te betalen . O nee besteed het maar aan een schelft en zwembad dan hebben de gewone inwoners ook een keer wat . In plaats te investeren in een kuuroord.

  4. Lekker de woz naar beneden, daar heeft iedereen wat aan. Het is sowieso een uit de duim gezogen belasting. Deze zou bovendien lager zijn geworden, maar dan waarderen ze de huizen toch onevenredig omhoog. Creatief boekhouden heet dat. En maar spekken die kas!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in