Noordwijk – Raadslid Van Paridon (VVD) pleitte tijdens een eerdere vergadering van de gemeenteraad voor een publiciteitscampagne over voorrangsregels en het juiste verkeersgedrag op rotondes in Noordwijk. Met name fietsers, bromfietsers en e-bikers blijken kwetsbaar. Het aantal ongelukken met gewonden stijgt, volgens de VVD.

De gemeenteraad ging dinsdag akkoord met het voorstel voor een publiciteitscampagne en deze actie tot de zomer van 2024 een aantal malen te herhalen.

9 REACTIES

 1. Bij elke rotonde een bord fietsers hebben voorrang en de fietsers hun arm uitsteken want het lijkt wel of ze allemaal verlamd zijn . En de automobilisten met auto rijden bezig zijn en niet zitten te kloten met allerlei dingen .Dan komt het helemaal goed verkeer is een spel .

 2. “Verkeer is een spel” ???? Werkt het spel in uw bovenkamer niet goed? Bij een spel vallen geen doden en (zwaar) gewonden.

 3. Misschien de inrichting van de rotondes aanpassen zodat je die fietsers die 30-40 km/uur gaan ziet aankomen. Gedrag van jongeren ga je niet aanpassen met een campagne die zij toch niet bekijken. Steek dat geld lekker in aanpassingen. Of moet er dan weer een extern, mega duur en lang onderzoek worden gedaan.

 4. Misschien is de oplossing om voor het overzicht de rotondes gewoon rond te maken i.p.v. 8-hoekig. Verder is verdient de rotonde Herenweg/Beeklaan ook een fietsrotonde. Het verkeer komt nu van alle kanten en hoeken en vanuit omslachtigheid fietsen ze allemaal tegen de richting tussen herenweg en Albert Heijn, beide richtingen. Ik durf er niet te fietsen met kleine kinderen.

 5. En zorgen dat er overal de zelfde regels zijn, want in Katwijk hebben de fietsers geen voorrang dat is best verwarrend.

 6. Gedrag moeilijk te veranderen met campagnes, helaas wel door boetes …
  Fietsers arm uitsteken, automobilisten richtingaanwijzers gebruiken. Beide: KIJKEN.

 7. Voorrangsregels terugdraaien, problemen opgelost. Maar dat kan natuurlijk niet in de anti auto sfeer die hier heerst.

 8. Ik wil wel eens weten toen de fietsers geen voorrang hadden hoeveel aanrijdingen er toen waren . Het lijkt mijn dat er toen ook aanrijdingen waren .

 9. De rotondes zijn verkeerd aangelegd. Zij hadden NIET op een afgescheiden rijbaan geplaatst moeten worden maar op de zelfde rotonde als het overige verkeer. Geeft meer overzicht dan nu het geval is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in