Noordwijk – Het skatepark aan de Voorstraat in Noordwijk Binnen wordt opgeknapt. Hiervoor is een budget van 100.000 euro vrijgemaakt door de gemeente. Jongeren, sporters en omwonenden gaan met elkaar in gesprek om te bespreken hoe het oude skatepark gemoderniseerd moet worden. Het bedenken van een nieuw concept wordt uitgevoerd in drie fases.

In de eerste fase gaat de gemeente in gesprek met jongeren tussen 6 en 18 jaar. Hun ideeën over een toekomstbestendig en uitdagend skatepark voor jong en oud wordt gebruikt als draagvlak voor de renovatie. Inclusiviteit is hierbij essentieel, de plek moet voor iedereen, met of zonder beperking, toegankelijk zijn.

Bij de tweede fase wordt een schetsontwerp gemaakt waar de creatieve ideeën uit de eerste fase in verwerkt zijn. De derde fase volgt dan in november dit jaar, waarbij jongeren en omwonenden onder begeleiding van deskundigen en een participatieadviseur hun ideeën uitwisselen om tot een definitief ontwerp te komen.

16 REACTIES

 1. In het Booerenburg ligt een betonnen trapveldje, waar scholen en kinderen uit de buurt dagelijks spelen.
  Hier is nooit een opknapbeurt voor geweest, gemeente stop hier eens wat geld in, voor bijvoorbeeld kunstgras, zoals aan de Beeklaan.

 2. Tsjaaaa….. 100.000 euro!!
  Het mag wat kosten! Hoe ga je in godsnaam een kind van 7 hierover bevragen??

  Maar om subsidie te krijgen voor dubbel glas is mijn raam oppervlak te klein😂😂

  Doe deze ton investeren in andere zaken en ga een kind van 6-7-8 jaar hiermee niet lastig vallen!

 3. Een pumptrack (zoals je tegenwoordig op veel campings ziet) zou voor de jongeren echt een aanwinst zijn. In Ypenburg ligt een mooie.
  Te gebruiken voor oa BMX, skaten, steppen, skateboarden.

 4. En dan maar huilen dat ze in 2025 de geld kraan dicht moeten draaien . Dan zou ik nu maar een betje mak aandoen . Janus skatbaan gym op strand in een mnd tijd 1 miljoen naar de kloten . Lekker bezig met andermands centen .

 5. Ik hoop dat ook het basketbalveld en de voetbaldoelen blijven. Ook die worden door jong en oud gebruikt. En houdt de kanten open: inkijk van buiten zorgt voor minder ‘kattenkwaad”!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in