Nick van Staveren viel na langdurig blessureleed tegen Excelsior Maassluis opnieuw uit met een knieblessure (foto: Orange Pictures)

Noordwijk – Na in de eerste drie competitieduels even zovele remises te hebben geboekt, ging Noordwijk afgelopen zaterdagmidag in eigen huis op zoek naar de eerste driepunter. Met Excelsior Maassluis als tegenstander leken de ingredienten voor een driepunter wel degelijk aanwezig. Ondanks een kansenregen aan roodwitte zijde kreeg de thuisploeg, net als in de voorgaande duels, in de slotfase de deksel op de neus. Wat restte was een schamel puntje (1-1), waar er ook dit keer veel meer in had gezeten voor de ploeg van Kees Zethof.

Behalve het verspelen van de volle buit in de slotfase was ook het uitvallen van Nick van Staveren, met naar waarschijnlijkheid een zware knieblessure, een domper op deze tropische zaterdagmiddag. Een  middag die zo goed begon voor rood-wit, dat voor de thee over het gehele veld heerste. De ’tricolores’ werden door de thuisploeg met de rug tegen de muur gezet en dat resulteerde in een handvol uitstekende mogelijkheden. Dat alleen Jesper de Vre voor de pauze de roos wist te raken mocht dan ook een klein mirakel genoemd worden.

Na de doelwisseling tapten de bezoekers uit een ander vaatje. Een eerste waarschuwing kreeg Noordwijk toen arbiter na een schouderduw in de Nooordwijkse zestien het leer op de beruchte stip legde. Gabri Urbanus pakte het cadeau echter niet uit. Zijn snoeiharde inzet  spatte boven goalie Jansen op het alluminium uit een. Excelsior wilde echter meer en drong aan, terwijl Noordwijk zich in de tegenstoot naar een aantal goede mogelijkheden voetbalde. Diverse malen zag goalie Boks een Noordwijker voor zich opduiken, waarbij de sluitpost de situatie steeds meester bleef.

Dat een ongeschreven voetbalwet zich vervolgens voor Noordwijk, net zoals in de voorgaande duels, opnieuw voordeed bleek in de slotfase. ‘Als jezelf vergeet te scoren,  doet je tegenstander dat wel’. Het linkerbeen van Kevin Ringeling bleek voor de bezoekers na 88 minuten een punt waard na een rake inzet (1-1). Daar waar Noordwijk, geheel onnodig overigens, twee kostbare punten door de vingers zag glippen.

Noordwijk krijgt a.s. zaterdag in Assen de kans om bij promovendus ACV de eerste winstpartij in de wacht te slepen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in