Noordwijk – Langs alle hoofdroutes van Noordwijk gaat de gemeente zo’n 518 lampen vervangen. De huidige lampen met een hoog energieverbruik worden vervangen door energiezuinige led lampen met dimmogelijkheden. Deze werkzaamheden starten maandag en zullen doorlopen tot het einde van dit jaar.

De nieuwe lampen verbruiken minder energie en bieden de mogelijkheid om ’s nachts gedimd te worden. De verwachting is dat dit zal leiden tot een energiebesparing van ongeveer 6% op de gemeentelijke openbare verlichting, wat overeenkomt met ongeveer 78MWh per jaar. Dit staat gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van 31 gemiddelde Nederlandse huishoudens of 3.384 enkele reizen van Amsterdam naar Parijs met een hogesnelheidstrein.

Bovendien zal deze overgang bijdragen aan CO2-reductie doordat de nieuwe verlichting aanzienlijk minder stroom verbruikt.

5 REACTIES

  1. Aha daarvoor branden meerdere lantarenpalen op de Overbeek inde wijk Boechorst al maanden niet bezuiniging. Helaas bij fixi Noordwijk word er niet op gereageerd.

  2. Ook in de Zilk branden veel lantaarnpalen dag en nacht. Bellen heeft geen zin en bij fixi gebeurt er ook niks. Nog niet eens een mailtje als om oplettende burger te zijn.
    Straks komen ze wel bij de burger als de energie rekening gestegen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in