Noordwijk-aanvaller Sem van Oosten was met een schot op de lat tegen Quick Boys dicht bij de openingstreffer (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – Op sportpark Duinwetering stonden twee ploegen tegenover elkaar die uit waren op revanche. Allereerst de thuisploeg, die zeven dagen eerder een smadelijk 8-0(!) nederlaag leed bij koploper Spakenburg. Ook Quick Boys was uit op eerherstel na het 0-5 verlies tegen de roodwitten in de heenwedstrijd.

Die revanchegevoelens kregen vanaf de aftrap vooral van Noordwijkse zijde gestalte. Daar waar de ploeg van Kees Zethof zich een week eerder als makke lammetjes naar de slachtbank liet voeren, tapte de rood-witte formatie dit keer uit een heel ander vaatje. Na twaalf minuten leverde Sem van Oosten een voorzet af aan Emiel Wendt. De Noordwijk-captain mikte in kansrijke positie van dichtbij echter naast. Het fel en gedreven spelende Noordwijk bleef tegen een zoekend Quick Boys op jacht gaan naar een voorsprong. Die kwam er na een halfuur bijna toen de goed spelende Riley Reemnet uit een vrije trap het leer op de lat uiteen zag spatten. In dit stevige duel leek Noordwijk pal voor rust alsnog op voorsprong te komen. De 1-0 kreeg in extremis alsnog geen goedkeuring van het arbitrale kwartet zodat de thee met een 0-0 tussenstand werd bereikt.

Gezien de krachtsverhoudingen in de eerste helft  had Noordwijk zich al voor de thee moeten belonen, waarna het na de doelwisseling opnieuw dichtbij een voorsprong was. Dit keer zag Sem van Oosten zijn inzet echter door de lat gekeerd. Naarmate het tweede bedrijf vorderde kregen de bezoekers de smaak wat meer te pakken. Uit een Katwijkse vrije trap belandde de bal op het hoofd van aanvaller Nick Broekhuizen. Dit keer stond opnieuw de lat succes in de weg.

De slotfase was hierna voor Quick Boys dat Noordwijk onder druk bleef zetten. Gescoord werd er in deze sfeervolle en intens gespeelde derby niet, zodat er een puntendeling uit de bus rolde. Na het laatste fluitsignaal was het in een derby, waarin er voor Noordwijk meer had ingezeten, duidelijk dat het dertiende gelijkspel van dit seizoen kon worden bijgeschreven voor de Duinwetering-formatie.

Noordwijk gaat over een week in Veenendaal op bezoek bij GVVV. Een lastige tegenstander die in eigen huis maar moeilijk te verslaan is. Op sportpark Panhuis wordt om 14.30 uur afgetrapt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in