Jesper de Vre (midden) is met een benutte strafschop in extremis matchwinnaar bij Noordwijk - FC Lisse (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – Op Sportpark Duinwetering namen Noordwijk en FC Lisse het in de duin- en bollenderby tegen elkaar op. Daar waar FC Lisse in ernstige degradatienood verkeert, diende Noordwijk er voor te waken niet verder af te zakken op de ranglijst om niet in soortgelijke omstandigheden te verdagen. Kortom: beide teams konden de punten deze middag uitstekend gebruiken. Na een comfortabele 2-0 stand halverwege kwam een herboren FC Lisse na de thee langszij. Een strafschop in the dying seconds bezorgde Noordwijk op de valreep echter alsnog de drie punten.

Onder uitstekende weersomstandigheden met weliswaar een stevige wind over de lengte van het veld, toonden beide ploegen na de aftrap voor de volle winst te willen gaan. Een scrimmage voor de FC Lisse-goal leverde Noordwijk slechts een hoekschop op, terwijl een rood-witte inzet door FC Lisse-goalie Joost Meendering knap uit de bovenhoek werd getikt. Aan de overzijde verdween een inzet van Enzo Stroo maar net over de kruising bij diens collega Lars Jansen.

Vervolgens golfde het spel op en neer, waarbij Noordwijk het betere van het spel had. Dat leidde na een halfuur na een knappe actie van Riley Reemnet vanaf de achterlijn uiteindelijk in een snoeihard schot van Lucas Coopmans dat achter Meendering in het dak van het doel eindigde (1-0). Met die voorsprong op zak bleef de thuisploeg het duel controleren. Dat vertaalde zich op slag van rust in de 2-0 toen een voorzet van Lucas Coopmans door de vrijstaande Sem van Oosten  kon worden binnengetikt.

Na de thee toonde FC Lisse al snel tekenen van herstel en dat vertaalde zich na 54 minuten in de aansluitingstreffer van Bjorn Mussche die een inzet vanaf de vleugel in de verre hoek ietwat gelukkig achter goalie Jansen zag eindigen (2-1).  Met dat doelpunt rook de Polak-formatie dat er deze middag meer inzat. FC Lisse hield het heft in handen om na 73 minuten via Bjorn Mussche verdiend langszij te komen.

Net als tegen ACV, waar twee weken eerder een 2-0 voorsprong halverwege dat duel werd verspeeld, doemde in de slotfase eenzelfde scenario op voor de thuisploeg die na de doelwisseling geen schim meer was van het team dat voor de thee heerste. Toch was de thuisformatie dichtbij een hernieuwde voorsprong toen een inzet van invaller Jesper de Vre via de onderkant van de lat weer in het veld terugstuiterde.

Dat leidde tot een slotfase waarin eerst Noordwijk van scoren werd afgehouden toen de Lisse-defensie op de doellijn voor redding kon zorgen, waarna invaller Qiniso Ngobese namens FC Lisse aan de overzijde eveneens dicht bij een doelpunt was. Het venijn zat deze middag voor FC Lisse in de staart toen Emiel Wendt diep in blessuretijd in de Lisse-zestien werd neergelegd. Jesper de Vre klaarde het klusje hierna vanaf elfmeter koeltjes (3-2).

Na een imposante comeback verliet het volledig gedesillusioneerde FC Lisse even later het veld, terwijl Noordwijk met haar tweede thuiszege van dit seizoen, de drie punten die in extremis behaald werden dankbaar mee nam richting kleedkamer.

Na een inhaalweekend waarin zowel Noordwijk als FC Lisse niet in actie komt reist Noordwijk af naar Almere waar het de belofteploeg van eredivisionist Jong Almere City  treft. FC Lisse ontvangt die dag op Ter Specke concurrent Kozakken Boys, dat eveneens strijdt tegen degradatie.

2 REACTIES

  1. Zo zie je maar dag een trainer wippen geen fluit uit maakt. Wordt tijd dat de technische vriendenclub tegen het licht wordt gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in