Noordwijk – B & W van Noordwijk willen wonen op de begane grond tussen de restaurants aan de Koningin Wilhelminaboulevard niet toestaan. Ze hebben een zogenoemd voorbereidingsbesluit genomen om dit te voorkomen, dan kan later het bestemmingsplan aangepast worden. Op 19 december behandelt de gemeenteraad het onderwerp. B & W willen op de begane grond de horecabestemming behouden. Er zijn echter al sloopwerkzaamheden aan de gang die mogelijk gericht zijn op particuliere bewoning. Daarover zegt de gemeente dat vergunningen die al eerder zijn verleend rechtsgeldig zijn.

Bij het gebruik maken van deze vergunningen spelen echter ook privaatrechtelijke zaken. Met andere woorden: wat heeft de Vereniging van Eigenaren (VVE) de Heemborgh hierover geregeld en verlenen die medewerking of kunnen ze het tegen houden? De beheerder/bestuurder van de VVE, het bedrijf Fintec, laat weten geen commentaar op de kwestie te willen geven.

13 REACTIES

 1. Blijft Noortuk zich nou in zn eigen voet schieten? Die paar panden stonden al jaren te huur van excorbitante vraag/ huurprijzen, Geen hond wil of kan daar nog fatsoenlijke horeca draaien met de huidige strandtentconcurrentie. …

 2. Beste noortukZEE , beide panden waren van dezelfde eigenaar die met de gemeente een kat en muis spel speelt , ws kan er nu wel weer horeca in voor een acceptabele prijs !! Laten we het hopen iig !!

  • Oh ja, op dat pleintje (Katwijk) waar vroeger die ijssalon zat en in dat straatje naast de Hema zit ook geen enkele ondernemer meer. Nee joh, overal gebeurt hetzelfde. Maar toegegeven; Noordwijk verpaupert al jaren. Vraag me af waar die toeristen nog voor komen.

 3. Horeca komt daar echt niet meer dat is wensdenken! Er hadden nooit geen vaste strandpaviljoens mogen staan die hebben de restaurants op de boulevard gewoon de nek om gedraaid. Nu verpauperd de halve boulevard! Tis toch jammer het had zo mooi kunnen zijn

 4. AD,…ter aanvulling,…iedereen heeft zijn zorgen over de boulevard,het probleem toeschuiven aan een andere discipline is een stereo type,…zoals er op beeldvorming is en wordt bestuurd,…het verval in de perceptie en balans komt door regelgeving en heffingen,…alles is immers dicht getimmerd,…jaren bleven toeristen weg,…de verblijf toeristen waren allang weg gejaagd,..nw zee is verpauperd,…ondernemers kosten zijn hoog de consumptie prijzen liggen te hoog,…het ondernemers klimaat is een crime,…de strandpaviljoens hebben een selecte groep bezoekers die zich alleen op het terras strand begeeft,…geen binding met dorp en boulevard,ze hebben zelf die groep ontwikkeld en hotspot van gemaakt,…de helft ook strand horeca staat op omvallen,…de consument is veel eisend en bestedene groep wordt steeds kleiner,…ook speelt junk food en pizza met donor een rol,…het geld kan maar eenmaal worden uit gegeven,…ondeskundigen en marktwerking deed de rest,…gemeente werd ondernemer,…zie het aan schijn der lot gevallen hotels etc,…een volger,…

 5. De boulevard is failliet,geen investeringen worden er gedaan door de Horeca ondernemers.Ook het accepteren van de bouwval het gesloopte Oranje Hotel is ook dit jaar weer een grote aanfluiting dit geniet niet de schoonheidsprijs.
  Ook dit jaar zal de activiteiten op de boulevard weer minder toeristen brengen.
  Nog heel even en Noordwijk is niet meer een badplaats voor iedereen.
  Oja Gemeenteraad pas maar op de inwoners van Noordwijk hebben voor de PVV gestemd

  • Ik vermoed dat de PVV stemmers wel wat andere problemen hebben dan leegstaande panden aan de Boulevard, de Hoofdstraat of het Vuurtorenplein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in