Sander Bosma zette Noordwijk op slag van rust naast het bezoekende ADO'20 (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – Voor Noordwijk waren de belangen groot in het duel tegen ADO’20. Met nog vier duels voor de boeg is met name Excelsior Maassluis sinds enkele weken aan een ware inhaalrace begonnen, zodat de marge op de tricolores, en daarmee een p/d plek, voor Noordwijk voorafgaand aan dit duel nog zes punten bedroeg. Winst op de Heemskerkse formatie, die zorgenvrij kon aantreden, zou dan ook uitkomst bieden voor rood-wit om niet alsnog in de gevarenzone te belanden.

De thuisploeg kwam scherp uit de startblokken en dat leverde, zonder resultaat overigens, direct twee hoekschoppen. Vervolgens hielden beide teams elkaar in evenwicht, waarna na twaalf minuten de 0-1 vanuit het niets op het scorebord stond. Middenvelder Maurizio Brenna controleerde het leer goed om vervolgens de bovenhoek te vinden. Direct hierna diende Lars Jansen handelend op te treden om de 0-2 te voorkomen. De Noordwijk-goalie kon een Heemskerkse inzet met de voet echter ternauwernood keren.

Noordwijk had hierna wel even nodig om zich te hervinden. Dat leverde na een half uur een kopkans op voor Riley Reemnet. Diens kopbal verdween echter voor de voor hem verkeerde kant van de paal. Voor het overige bleef het in aanvallend opzicht behelpen voor de thuisploeg die niet alleen tegen ADO’20 vocht, maar ook tegen zichzelf. Toch zochten beide ploegen de thee met een 1-1 tussenstand op. In de 44e minuut pikte Sander Bosma een afvallende bal op, om vervolgens knap raak te mikken. Dat direct hierop een Heemskerkse inzet voor een lege goal via een stuit op de lat belandde, voorkwam dat roodwit na de doelwisseling alsnog een inhaalrace diende in te zetten.

In het tweede bedrijf kreeg Noordwijk al snel een uitgelezen kans om op voorsprong te komen na een overtreding op Jesper de Vre. Het slachtoffer zelf nam plaats achter de bal, die vervolgens goalie Mike Grim, zoon van, op zijn weg vond. Na 62 minuten was het wel raak voor Noordwijk toen Oscar Wilffert uit een scrimmage het nylon wel wist te vinden (2-1). Met nog twintig minuten op de klok was het evenwicht echter alweer hersteld toen Maurizio Brenna met zijn tweede van de middag de 2-2 liet aantekenen.

Met Lucas Coopmans voor Sem van Oosten ging Noordwijk in de slotfase opportunistisch op zoek naar de drie punten. Die waren meer dan noodzakelijk omdat concurrent Excelsior Maassluis inmiddels als winnaar van het veld was gestapt. Daarbij was Emiel Wendt met een inzet, die voorlangs het ADO’20 doel, verdween dichtbij een hernieuwde voorsprong. Dat, met nog vijf minuten op de klok, Teun Zethof met tweemaal geel het veld moest ruimen zette een streep door het gedachte rood-witte slotoffensief zodat na afloop de veertiende remise van dit seizoen werd bijgeschreven.

Mede door de winstpartijen van zowel Excelsior Maassluis als Scheveningen moet  Noordwijk in de drie nog resterende duels volop aan de bak om de nacompetitie te ontlopen. Daarbij staat de Zethof-formatie over een week opnieuw voor een lastige opgave als het in Groesbeek op bezoek gaat bij nummer twee van de ranglijst, De Treffers. Die ploeg hoopt de kloof van vijf punten met koploper Spakenburg nog altijd te dichten. Aftrap om 18.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in