Noordwijk – De verwachte waarde van grondexploitaties in Noordwijk is dit jaar gedaald met 3.500.000. De hoge prijsstijgingen en ‘sombere verwachtingen naar de toekomst’ zijn de overwegingen bij de daling. Dat komt door de veranderde woningmarkt en de verwachting dat projecten zoals Bronsgeest minder gaan opbrengen. Desondanks staat het grondbedrijf van Noordwijk er nog goed voor, bleek bij de presentatie van het Boek Grondbedrijf tijdens een commissievergadering donderdag en is de reserve om tegenvallers op te vangen ‘nog steeds ruim voldoende’. 

6 REACTIES

 1. Dat begrijp ik het is toch dramatisch als naar de boulevard kijk ’t is om te huilen en gunstig voor de volkstuintjes en leuke paarde weitjes kunnen die mensen lekker blijfen zitten met dat kleine beetje plezier wat er nog is voor hen

 2. De Gemeente als ondernemer? Dit is zeker niet de taak van de Overheid en een slechte zaak.
  De verwachte waarde? Een bedrag bedrag uit de dikke duim. Werkelijke waarde blijkt pas bij verkoop indien er gebouwd gaat worden.
  Gezien “de sombere verwachtingen naar de toekomst” staat het Grondbedrijf er helemaal niet goed voor.
  Het geld om de werkelijke verliezen bij verkoop grond te dekken komt van de inwoners, evenals het huidige “reservefonds”.
  De prijzen van de huizen kunnen namelijk niet verhoogd worden omdat ze anders onverkoopbaar zijn.
  Gemeente, blijf bij uw kerntaak!

 3. Als je 15 jaar geleden had gebouwd dan hadden jullie goud verdiend .Nee wachten en dan met plannen komen van huizen rond de 6 a 9 ton die je niet kwijt kan . Laat dit aan mensen over die er verstand van hebben stelletje grutters .

 4. Grond die minder opbrengt? Ga eens aan de slag voor je eigen inwoners gemeente Noordwijk,dat brengt veel meer op dan geld doordat de eigen inwoners in de gemeente Noordwijk kunnen blijven wonen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in