Foto PB

Noordwijk – De gemeente Noordwijk heeft de afgelopen maanden vooruitgang geboekt op het gebied van openbare elektrische laadinfrastructuur, dat meldt het college van B & W aan de gemeenteraad. In Noordwijk is de laadpaaldichtheid 118 huishoudens per laadpaal. Uit onderzoek van Omroep West blijkt dat de provincie Zuid-Holland de beste dekking heeft met 93% van de regio voorzien van een openbare laadpaal.

Hoewel er in de gemeente nog enkele bewoonde gebieden zonder elektrische laadpaal zijn, worden deze naar verwachting ook bezet met een openbare laadpaal als gevolg van toekomstige ontwikkelingen. Daarnaast werkt de gemeente Noordwijk aan strategische plaatsing van laadpalen om drempels voor elektrisch rijden weg te nemen. Een digitale strategische plankaart is opgesteld met de best mogelijke locaties voor laadpalen.

5 REACTIES

  1. De openbare laadpalen zijn van diverse beheerders. Is er ook algemeen toezicht op deze beheerders? Ik heb bijvoorbeeld een paal in storing gemeld bij Vattenfall, inmiddels ruim 8 weken geleden, maar nog steeds geen enkele actie.

  2. de grondstoffen voor deze ..milieuvriendelijke.. accu’s worden door kinderen in mijnen gewonnen en per zwaar vervuilende zeeschepen hierheen gebracht.. net als die soja vega troep ..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in