Noordwijk-trainer Kees Zethof, bezig aan zijn laatste seizoen aan de Duinwetering, zag zijn ploeg bij Scheveningen het tiende gelijkspel van dit seizoen behalen (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – Op Houtrust nam Noordwijk het zaterdagmiddag op tegen gastheer Scheveningen. Noordwijk, dat voor aanvang over een voordelige marge van vier punten op de Schollekoppen beschikte, hield die marge in een weinig spectaculair intact. Gescoord werd er niet, zodat de 0-0 stond na negentig minuten nog altijd op het scorebord stond.

Tussen de regenvlagen door viel er in het eerste bedrijf bitter weinig te genieten op Houtrust. Noordwijk opende nog wel aardig, waarbij Sem van Oosten gevaarlijk opdook voor Scheveningen-goalie Sven van der Maaten. Dat zijn inzet over de Scheveningen-goal verdween maakte geen verschil omdat de assistent- scheidsrechter buitenspel had geconstateerd. Vervolgens had Noordwijk wel het initiatief, maar dat leverde geen uitgespeelde mogelijkheden op. Via Wendt en Barbosa klopte Noordwijk nog wel op de Scheveninge-poort, maar bij die speldenprikjes bleef het aan roodwitte zijde.  Aan de overzijde maakte de opportunistisch spelende thuisploeg evenmin indruk. Verder dan een aantal afstandschoten die niets opleverde kwam de Blok-formatie niet, zodat de -terechte- 0-0 halverwege nog altijd op het kletsnatte scorebord prijkte.

De thee had beide ploegen goed gedaan. Er viel in ieder geval wat meer te beleven in het een duel warin beide ploegen elkaar weinig ontliepen. De thuisploeg beet wat meer van zich af, terwijl Noordwijk ook mogelijkheden kreeg. De beste kansen waren echter voor de ploeg van John Blok. Zo diende Toer Bouwman op de doellijn voor redding te zorgen. De grootste mogelijkheid was halverwege het tweede bedrijf opnieuw voor de thuisploeg. Vrij voor goalie Jansen mikte Mike de Niet echter op het lichaam van goalie Jansen.

In de invallende duisternis ging Noordwijk hierna op weg naar het tiende(!) gelijkspel van het seizoen. Dat liep nog bijna verkeerd af omdat opnieuw Mike de Niet op de valreep dicht bij de winnende reffer was. Ook die dot van een kans bleef echter onbenut. Pogingen op meer verzandden daarmee deze middag aan beide zijden in goede bedoelingen, waarna de droge kleedkamer na het laatste fluitsignaal na een matig duel opgezocht kon worden.

Voor Noordwijk, waar trainer Kees Zethof deze week te kennen gaf aan zijn laatste seizoen aan de Duinwetering bezig te zijn, staat a.s. zaterdag de afsluitende wedstrijd van het voetbaljaar 2023 op het programma. De derby tegen Rijnsburgse Boys op Sportpark Duinwetering begint om 14.30 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in