Noordwijk – Met ingang van dit jaar stelt de gemeente Noordwijk een woonlastenverlichting in voor huiseigenaren. Er wordt op de onroerende (OZB) of roerende (RZB) zaakbelasting korting gegeven. De korting wordt de komende drie jaar meegerekend en bedraagt 0,0103% van de WOZ-waarde van de woning.

Door de hoge energieprijzen en inflatie vanwege de situatie in Oekraïne, is er in het coalitieakkoord beloofd gemeentelijke lasten voor inwoners te verlagen.

De korting op OZB of RZB is één van de drie maatregelen die de gemeente invoert. Ook gaat gemeente Noordwijk de hondenbelasting afschaffen en de prijs van de parkeerkaart per jaar terugbrengen van 50 naar 20 euro.

7 REACTIES

  1. Nou open die champagne,alles de schuld aan oorlog geven en de burgers op alle manieren een poot uit draaien.vovolgens een paar € verlagen.helemaal geweldig,bedankt !!!

  2. Korting op het tarief (10%) maar de grondslag waarover het tarief wordt toegepast met een procent of 15-20 omhoog, tja dan betaal je nog steeds meer dan het jaar ervoor. Tja….. politiek verkoopt het lekker zo’n “lastenverlaging”. Per saldo is het een lastenverhoging.

  3. Lasten voor honde beziters verlagen hebben die mensen dan honden die niet eten . Nou op atraat is het niet temerken lekker hun hond uitlaten bij jeroen als de mensen zitten te eten . Ze haden die honde belasting nooit weg moeten doen .de belastng gaat 16 procent om hoog en we krijgen 10 procent kortng . Denken jullie nu echt dat ze allemaal achterlijk zijn in dit dorp .Dit noem ik de boel bekloten .

  4. Je wordt gewoon in de maling genomen .Je moet meer belasting betalen dan vorig jaar .6 % ze houden je een koek voor maar ze eten hem zelf op .Zo kan ik ook cadeautjes geven .

  5. Derek, de gemeente spreekt zelf van lastenverlichting en dat is gewoon onzin. Dus niks zuur, je moet niet spreken van verlichting als iedereen meer gaat betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in