De kinderburgemeesters overhandigen het provinciaal kinderakkoord aan gedeputeerde Potjer. Bron: Provincie Zuid-Holland

Noordwijk – Zuid-Hollandse kinderburgemeesters kwamen woensdag samen om te praten over onderwerpen die onder de doelgroep spelen. Dit met het oog op de Provinciale Statenverkiezingen. Uit de bijeenkomst werd het eerste provinciaal kinderakkoord opgesteld. De kinderburgemeester van Noordwijk, Kseniya Dessing, droeg bij aan het akkoord.

De kinderen kozen er zelf voor om aandacht te besteden aan de thema’s natuur, wonen en vervoer. Een verbod op de verkoop van dieselauto’s, meer betaalbare woningen en een prijs voor de beste afvalverzamelaar werden als aanbevelingen door de kinderburgemeesters in het akkoord gezet.

Gedeputeerde Berend Potjer heeft het akkoord in ontvangst genomen en zal deze doorgeven aan de formateur van het nieuwe provinciebestuur. Ook al mogen de kinderen op 15 maart niet stemmen tijdens de provinciale verkiezingen, zo worden hun stemmen toch gehoord.

Het volledige provinciaal kinderakkoord is te vinden op de website van Provincie Zuid-Holland.

1 REACTIE

  1. De vaders van die kinderen rijden zeker in een tesla .Nederland gaat failliet als alle diesel rijders niet meer mogen rijden .Of den ze dat iedereen maar een 30000 € op de plank heeft .Tegen die tijd dat ze mogen auto rijden komen ze er wel achter .Wat het kost .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in