Noordwijk/Noordwijkerhout – De Noordwijkse Ondernemers Vereniging (NOV) protesteert tegen nadelige maatregelen voor ondernemers om de bouw van een nieuw zwembad en Schelft in Noordwijkerhout mogelijk te maken. Het gaat om het verhogen van de toeristenbelasting, verhogen van parkeergeld, het verhogen van de OZB voor niet-woningen en het verlagen van de bijdrage aan Noordwijk Marketing. Voor deze maatregelen is volgens de NOV te makkelijk gekozen. De inwoner van Noordwijk voelt hier niets van en de extra kosten leggen we neer bij onze gasten, bezoekers, ondernemers en verblijfstoeristen, dat noemt de NOV de makkelijkste weg. Goed rentmeesterschap zorgt er voor dat je wel de vruchten plukt, maar de boom laat staan, schrijft de NOV aan de gemeenteraad. De lasten van de Schelft en zwembad moeten volgens de NOV neergelegd worden bij degenen die er baat bij hebben en dat zijn de gebruikers en niet onze gasten, bezoekers en verblijfstoeristen. De NOV hoopt dat de gemeenteraad dinsdag anders besluit over de financiering van de nieuwbouw van het zwembad en de Schelft.

7 REACTIES

 1. De NOV zou er even stil bij moeten staan dat het in “Noordwijk”, niet alléén om de gasten gaat….
  Volgens mij zijn de inwoners van “Noordwijk” allen gebaat hierbij, er zou eens wat minder “Horeca-minded” gedacht moeten worden door deze club.

 2. Laat de NOV zich nu maar druk maken om de smakeloze en deels ruïneachtige staat van de Wilhelminaboulevard en het opknappen van De Grent!

 3. NOV heeft gelijk. Leg de lasten bij de gebruikers. Dus bij de OZB woningen. Nog beter is alleen een hal te bouwen zonder zwembad zodat er geen grote tekorten zijn.

  • Sorry, maar verhogen van de OZB is beter dan het verlagen van het budget voor Noordwijk Marketing?!
   Volgens mij gaat er genoeg naar de “Marketing” van ons “Kuuroord” Noordwijk, er wordt hier gedacht dat we het nieuwe Ibiza aan het worden zijn. Ondertussen zie ik alleen maar steeds meer verpaupering en bouwplaatsen.
   Kijk voor de gein even vanaf de Boulevard over het gat van Palace heen, wat zie je dan?!
   Benidorm 1990

 4. Als dan voortaan ook de kosten die gemaakt worden voor de badplaats/kuuroord neergelegd worden bij de N.O.V.(die er aan verdienen) dan kan ik daar wel mee in stemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in