Noordwijk – De Noordwijkse Ondernemers Vereniging (NOV) is zeer teleurgesteld over de raadsagenda, het inhoudelijke programma voor de gemeenteraad. De raad gaat met de inhoud de komende twee jaar aan het werk. De raadsagenda kwam er nadat er afgelopen zomer crisis was binnen de coalitie. In een brief aan de gemeenteraad laten de ondernemers weten weinig hoop te hebben in de raadsagenda omdat het woord ‘ondernemer’ of ‘ondernemen’ er geen enkele keer in voorkomt.

Ook is de vereniging ontevreden omdat de thema’s ‘Ondernemen’ en ‘Toerisme’ geen deel uitmaken van de portefeuilleverdeling onder wethouders. Het botert volgens de brief al eerder niet tussen gemeente en ondernemers. De NOV is uit het reguliere overleg gestapt vanwege ‘het niet nakomen van gemaakte afspraken’. Wel zijn ze blij met de voortzetting van de Retail en Horecavisie.

De NOV heeft een beknoptere versie gemaakt van een eerdere brief met punten die de vereniging graag zou willen zien opgenomen in het coalitieakkoord. Van de 46 eerdere punten wil de NOV de volgende 4 speerpunten opgenomen zien worden in de raadsagenda:

 1. “Overheid en regels
  De gemeente is proactief, stelt zich meewerkend op richting ondernemers en bezoekers, is gastvriendelijk en zorgt voor uitvoering van visies en beloftes richting ondernemers.”
 2. “Bereikbaarheid, parkeren en infrastructuur
  Noordwijk moet bereikbaar blijven, niet op papier maar via de weg, fietspad en OV. Parkeren is geen luxe maar een must en de opbrengsten vloeien terug naar het toeristisch product. We gebruiken de eieren maar laten de gouden kip in leven.”
 3. “Retail & Horeca
  Herontwikkeling Grent en Boulevard is essentieel en de strandexploitatie is cruciaal voor de toeristische toekomst van Noordwijk. Noordwijk Marketing is de organisatie om Noordwijk te promoten op alle facetten en het Kuuroord wordt echt leven ingeblazen, Winkelstraten zijn er voor inwoners en bezoekers, zijn attractief, veilig, schoon en uitstekend bereikbaar.”
 4. “Ruimtelijke ordening, bouwen, vergunningen, bedrijventerreinen
  Gemeente is faciliterend, meedenkend, heeft visie en is proactief. ‘Ja mits’ en niet ‘nee want’.”

6 REACTIES

 1. Laten ze het onzalige idee van Kuuroord de eerste jaren maar eens uit hun hoofd zetten,zolang de teringzooi vanaf de Vuurtoren tot en met Hotels van Oranje er bij staat als nu is een beetje nederigheid wel op z’n plaats.

 2. En wat wordt er nu eigenlijk daadwerkelijk gezegd door de NOV? Me dunkt dat de gemeente de ondernemers in het verleden jarenlang is tegemoet gekomen. De 4 genoemde speerpunten zijn open deuren, Ondernemers, houd je eigen broek op, neem zelf initiatief. In het verleden gingen jullie je eigen gang. Nu worden jullie, en terecht, aan banden gelegd, en wijzen jullie naar de gemeenteraad als schuldige.Met jullie eigenzinnige jarenlange ondernemersbeleid hebben jullie gezorgd voor een dramatisch Noordwijk!

 3. We hadden een bloemencorso maar daar wilden ze niet aan mee betalen . Het is bij die ondernemers alleen maar halen en niks betalen .

 4. Noordwijk is met deze wethouders en ambtenaren bezig om de ondernemers in de bijstand te trekken. Gezellige plaats om te vertoeven is er niet meer. De gemeente zal zeer snel met een oplossing voor de grote problemen moeten komen. Ook 2024 zal voor de ondernemers een moeilijk jaar worden.
  De boulevard zal een trieste aanblik geven zolang er niets wordt aangedaan. Als badplaats is Noordwijk diep weggezonken.
  Katwijk ( ondanks de zondag )gaat Noordwijk voorbij met meer toeristen

 5. Het NOV. mag best de hand in eigen boezem steken, aangezien er, met 1 of 2 uitzonderingen, nauwelijks iets ondernomen hebben met de Bollenstreek 4daagse. En nu met de Sinterklaas intocht een geluidsinstallatie,die een bereik had van 20 mtr. Nov, onderneem zelf eens iets.

 6. Ha gemeenteraadsleden en wethouders wanneer komen jullie eens uit je winterslaap ?Zijn jullie nog trots op jullie Noordwijk moeten jullie niet schamen Hoe jagen je de badgasten en winkeliers weg uit Noordwijk . Kijk is naar Katwijk zij denken mee met de ondernemers en badgasten . ED

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in