Alois Eberharter

Noordwijk – Wethouder Alois Eberharter (Partij voor de Inwoners) heeft donderdag aangekondigd dat hij zijn functie als wethouder neerlegt. Het vertrek van de wethouder zal ingaan op 1 september.

In zijn ontslagbrief schrijft Eberharter dat hij aan het wethouderschap begon om bij te kunnen dragen aan een nieuwe bestuurscultuur met vertrouwen, open dialoog en transparantie. Het VVD-amendement inzake de Schelft vindt hij onverteerbaar: “Een amendement waarmee zij (VVD, red.) met haar eigen coalitieakkoord breekt. En dat zonder vooraf een gesprek met haar coalitiepartners te voeren. Die stelde zij eenvoudigweg voor een voldongen feit. Gesprekken voerde de VVD wel met de oppositie om zo een meerderheid voor haar amendement te vinden. Niks open, transparant, samenwerken, nieuwe politiek.“ Naar Eberharters mening zit de oude bestuursstijl weer in het zadel en voeren persoonlijke ambities en partijbelangen de boventoon.

Het vertrek komt op een bijzonder moment omdat de Hillegomse burgemeester, Arie van Erk, als verkenner in Noordwijk is aangetreden om de bestuurlijke situatie weer op orde te krijgen. Het college benadrukt dat de verkenner alle ruimte dient te krijgen om dit proces voort te zetten.

10 REACTIES

  1. Dapper besluit van meneer Eberharter. Daar kan kameleon en zetelplakker Dennis Salman een voorbeeld aan nemen.

  2. Knap meneer Eberharter begrijp u besluit en dat van uw partij volkomen. Nu de rest nog van het college opstappen. Dan weet de VVD precies waar ze staan. Juist aan de zijlijn en nooit meer in het veld toelaten. Hebben veel te lang de politiek bepaald met alle gevolgen van dien.

  3. Als econoom leerden wij bad money drives out good money. In de politiek gebeurt dit blijkbaar ook. Jammer het zal niet eenvoudig zijn om weer zo een integere , transparante bestuurder te vinden.
    Op persoonlijke titel

  4. Waarom altijd weer een beroep doen op bejaarden. Het lijkt Amerika wel. Ik denk meer aan een jonge veertiger. Maar zie die maar te vinden? Eentje die die hele oude garde wegblaast. Iemand die luistert naar de inwoners en ombuds politiek bedrijft in plaats van politieke spelletjes bedrijft ,die de gemeenschap veel geld kosten. Wat zou dat heerlijk zijn. Zal wel leeftijds discriminatie zijn. Maar als ervaringsdeskundige kan ik zeggen dat ik op mijn veertigste meer drive had dan nu. Dus wie weet.

  5. Ik ben het niet gouw eens met Brandjes maar het is te hopen van wat er nu zit gouw ontslaan met die burgemeester er bij . En geen wacht geld .Komen ze er ook eens achter dat de gewonen man hard moet werken voor zijn centen . Want er wordt wat over de balk gegooid op dat gemeente huis .

  6. Een jonge 40-er? Prima, mits hij of zij niet in de weg wordt gezeten door “bejaarden” die op de achtergrond aan de politieke touwtjes trekken.

  7. Heer Brandjes als het niet lukt dat wegblazen dan moeten de inwoners het maar doen wegjagen met pek en veren het bos in zonder wachtgeld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in