Noordwijk – De toenemende kosten voor deelname aan gemeenschappelijke regelingen gaan in Noordwijk steeds meer knellen. Wethouder Ter Hark bevestigde dat bij de behandeling van de Perspectiefnota 2024, dat is een voorproefje op de begroting dit jaar. Door stijgende  loonkosten en de inflatiecompensatie moet Noordwijk als een van de grootste gemeenten flink extra bijdragen. Hardop vroeg de wethouder zich af of het aantal gemeenschappelijke regelingen niet wat minder zou kunnen en die taken weer bij de gemeente ondergebracht kunnen worden. Gemeenschappelijke regelingen zijn taken die gemeenten gezamenlijke uitvoeren via aparte uitvoeringsorganisaties.

Ter Hark kwam niet met concrete voorstellen en benadrukte dat het zeker niet voor alle gemeenschappelijke regelingen geldt.

2 REACTIES

  1. Gewoon minder geld uitgeven voor”kuuroord Noordwijk” en is er voldoende geld over voor allerlei gemeenschappelijke regelingen!

  2. Even wat minder uitgeven moeten wij ook jullie kunnen nog een hoop leren van mensen die van een gewoon loon moeten rond komen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in