Noordwijk – Als het niet hoeft voor de lijst, dan liever niet. Leerlingen op de middelbare school worden er niet warm van: lezen. Mede daarom daalt de leesvaardigheid onder jongeren. Het Northgo College komt in actie, de school opent een geheel nieuwe, moderne mediatheek.

In plaats van een rustige en stille zomervakantie is er op de Noordwijkse middelbare school flink doorgewerkt aan een nieuwe verzamelplaats voor de boeken. Een deel van het voormalig pauzegebied is in zes weken tijd omgetoverd tot een gloednieuw boeken walhalla, alles om de leerlingen in Noordwijk aan het lezen te krijgen. 

Niet alleen de bieb is vernieuwd, na de herfstvakantie wil de school ook met extra leestijd in het rooster gaan starten.  ‘Het is de bedoeling dat alle leerlingen dan op hetzelfde moment twintig of vijfentwintig minuten zelfstandig lezen’, vertelt Lammy Guichelaar, docente op het Northgo College. ‘De wetenschap toont aan dat je langer dan twintig minuten moet lezen om echt te groeien en er beter van te worden.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in