Topscorer Pieter van NZ&PC Heren 1 in actie in een eerdere wedstrijd (foto: NZ&PC/archief).

Noordwijk – Het is Heren 1 van de Noordwijkse Zwem- en Polo Club (NZ&PC) niet gelukt om zaterdag kampioen te worden in de vierde klasse. De Noordwijkse waterpoloërs moesten in een directe wedstrijd tegen koploper Vivax uit Oegstgeest. Voor het kampioenschap moest NZ&PC niet alleen winnen, maar ook nog eens met grote cijfers. Wel werd er gewonnen, niet met grote cijfers: 5-3.

Eerder in de competitie was Vivax de Noordwijkers de baas in Oegstgeest (13-3). Het leek dus een lastige opgave voor NZ&PC, maar aangemoedigd door supporters in zwembad BinnenZee gingen de Noordwijkers toch vol voor het kampioenschap. In de eerste periode was het aftasten voor beide teams en werd er, mede door sterk keeperswerk, niet gescoord. Het publiek kon echter een periode later wel juichen: NZ&PC pakte de leiding. Deze voorsprong werd ondanks een tegengoal ook in het derde part vastgehouden, waardoor de score 3-1 bedroeg aan de start van de laatste periode.

Het was dus alles of niets voor de Noordwijkse waterpoloërs in het laatste kwart van de wedstrijd. De hoop op het kampioenschap werd echter snel tenietgedaan door Vivax. De bezoekers uit Oegstgeest wisten op gelijke hoogte te komen, waardoor het een stuk lastiger werd voor NZ&PC om met een groot verschil te winnen. Uiteindelijk wisten de Noordwijkers wel de overwinning over de streep te trekken, maar niet met een groot verschil. Een domper voor NZ&PC, die Vivax er dus met het kampioenschap vandoor zag gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in