Woonunits arbeidsmigranten in Noordwijkerhout

Noordwijkerhout – Aan de Schippersvaartweg in Noordwijkerhout, locatie Trampoline II, worden eind mei 75 tijdelijke appartementen opgeleverd voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. Dat blijkt uit een brief van het college van B & W aan de gemeenteraad.

Omwonenden worden regelmatig op de hoogte gehouden van de bouwwerkzaamheden in de vorm van een nieuwsbrief, dit maakt deel uit van het participatieplan van de gemeente. Het college benadrukt in de brief dat het belang van actieve betrokkenheid van inwoners bijdraagt aan de integratie van de Oekraïense doelgroep.

De tijdelijke huisvesting van gevluchte Oekraïners komt op Trampoline II. De gemeente Noordwijk is op zoek om de locatie Trampoline I, waar arbeidsmigranten tijdelijk worden gehuisvest, te verlengen. De containerwoningen staan er vanaf 1 juli 2016 en zouden maximaal 8 jaar blijven. De gemeente verkent momenteel de mogelijkheden om de tijdelijke huisvesting na 1 juli te laten staan voor een nader te bepalen termijn.

4 REACTIES

  1. Ben benieuwd wanneer Liander die gaat aansluiten aan de stroom neem aan dat ze achter in de file aan gaan sluiten

  2. Blijkbaar komt de nieuwsbrief niet aan op de schippersvaartweg. We moeten het lezen kn de krant. Echt bijzonder.

  3. Ik woon vlak bij de trampoline aan de Schippersvaartweg maar van dat participatie plan ik nog niets gemerkt. Eén keer een briefje in de deur gehad eind januari dat de bouw gaat beginnen en dat we daar last van kunnen krijgen maar verder nooit iets van de gemeente gehoord of gezien. Als dat de participatie is waar de gemeente mooie sier mee maakt dan maken ze zich er wel heel makkelijk van af. Wij zijn als bewoners van de Schippersvaartweg nooit ergens over geïnformeerd of bij betrokken geweest. Komt allemaal rauw op je dak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in