Foto ter illustratie. Oekraïense vluchtelingen in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Foto: Richard van Egmond.

Sassenheim – Oekraïense vluchtelingen voeren zondag en 30 juni een theaterstuk op in het jongerencentrum Fascinus in Sassenheim. ‘МИ.ТУТ. – WIJ. ZIJN. HIER.’ is geschreven en geregisseerd door theatermaakster Hanna Taube, samen met negen Oekraïense vrouwen die vanwege de Russische invasie hun thuisland zijn ontvlucht. Dit theaterstuk laat hun ervaringen, interpretaties en hoop voor de toekomst zien.

Taube en sociaal werker Sietse van den Nouland van Welzijnskwartier hebben vijf maanden gewerkt aan dit project. De deelnemers hebben niet alleen professionele acteervaardigheden geleerd, maar ook technieken tegen stress en hoe ze beter aan hun nieuwe leven kunnen wennen. Het doel van het project is om de vluchtelingen beter te laten integreren en zich sterker in hun schoenen te laten staan.

De voorstellingen vinden plaats in OJC Fascinus in Sassenheim en zijn gratis toegankelijk. Het theater opent zijn deuren om 15:00 uur en de voorstelling begint om 15:30 uur. Het stuk wordt zowel in het Nederlands als het Oekraïens opgevoerd. Aanmelden is gewenst en kan hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in